Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μίλβα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της – Πότε θα γίνει η κηδεία

Μίλβα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της – Πότε θα γίνει η κηδεία

Την Τρίτη 27 Απριλίου θα πουν το τελευταίο «αντίο» στην διάσημη Ιταλίδα τραγουδίστρια Μίλβα συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος, που την αγάπησε μέσα από τα τραγούδια της. Η σορός της θα εκτεθεί από τις 9:30 έως τις 13:30 (τοπική ώρα) στο φουαγιέ του Piccolo Teatro Strehler. 

Η κηδεία της Μίλβα, όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, θα γίνει σε αυστηρά κλειστό κύκλο. «Η αξέχαστη φωνή της, αδιαμφισβήτητη, φωτεινή και διακριτική -όπως το ψευδώνυμο που “φορούσε” με κομψότητα – ήταν ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της ιταλικής μουσικής και θεάτρου, που το χρωμάτισε το με τα κόκκινα μαλλιά και την πυρακτωμένη προσωπικότητά της» ανέφερε ο σκηνοθέτης Claudio Longhi.

Η διάσημη τραγουδίστρια Μίλβα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, το βράδυ της Παρασκευής (23/4), στο Μιλάνο. Την είδηση του θανάτου της κορυφαίας Ιταλίδας ερμηνεύτριας έκανε γνωστή η κόρη της, Μαρτίνα, αναφέροντας ότι η μητέρα της ήταν άρρωστη εδώ και καιρό.

Γεννημένη στις 17 Ιουλίου 1939 στο χωριό Γκόρο της επαρχία Εμίλια – Ρομάνια στη βόρεια Ιταλία, η Μίλβα έκανε την εμφάνισή της στον καλλιτεχνικό κόσμο της Ιταλίας στο φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο το 1961. Είχε συνεργαστεί με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, όπως τους Βαγγέλη Παπαθανασίου, Ένιο Μορικόνε, Φράνκο Μπατιάτο και Τζόρτζιο Στρέλερ.

Με πληροφορίες από ANSA

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις