Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Μινεσότα: Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε αιθανόλη – Εκκενώνονται σπίτια στην περιοχή

Μινεσότα: Εκτροχιάστηκε τρένο που μετέφερε αιθανόλη – Εκκενώνονται σπίτια στην περιοχή

Ένα τρένο που μετέφερε αιθανόλη εκτροχιάστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (30.3.2023, ώρα ΗΠΑ) στο Ρέιμοντ της Μινεσότα, προκαλώντας φωτιά σε πολλά βαγόνια και αναγκάζοντας τους κατοίκους της περιοχής να εκκενώσουν τα σπίτια τους, δήλωσαν αξιωματούχοι των τοπικών Αρχών και μεταδίδει το CNN.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Μινεσότα, ο εκτροχιασμός του τρένου με την αιθανόλη σημειώθηκε περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Μινεσότα ενώ η γενική διευθύντρια της εταιρείας BNSF Railway, μίας από τις μεγαλύτερες με σιδηροδρόμους εμπορευματικών μεταφορών στη Βόρεια Αμερική, δήλωσε ότι μετέφερε μικτό φορτίο.

Όπως γράφει το CNN, το τρένο που εκτροχιάστηκε στη Μινεσότα μετέφερε αιθανόλη και σιρόπι καλαμποκιού, μεταξύ άλλων εμπορευμάτων. Η αιθανόλη είναι μια ιδιαίτερα εύφλεκτη χημική ουσία. Η έκθεση σε αυτή μπορεί να οδηγήσει σε βήχα, ζάλη, αίσθηση με κάψιμο στα μάτια, υπνηλία και απώλεια των αισθήσεων.

Δείτε βίντεο από το σημείο:

https://twitter.com/rawsalerts/status/1641393561634586625

Έχουν εκκενωθεί όλα τα σπίτια που βρίσκονται σε απόσταση σχεδόν 1 χιλιομέτρου από τις σιδηροδρομικές γραμμές και το σημείο που εκτροχιάστηκε το τρένο στο Ρέιμοντ της Μινεσότα. Προς το παρόν, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ότι έχουν τεθεί άνθρωποι σε κίνδυνο, σύμφωνα με το γραφείο του τοπικού σερίφη.

Οι δυνάμεις ασφαλείας και οι εργαζόμενοι του σιδηροδρόμου έχουν σπεύσει στο σημείο ενώ η αστυνομία έχει κλείσει τους γύρω δρόμους, λόγω της αιθανόλης στην ατμόσφαιρα. Ειδικοί εξηγούν ότι, αν και η αιθανόλη δεν θα προκαλέσει μεταγενέστερο πρόβλημα, ο κόσμος θα πρέπει να απομακρυνθεί για να μην την εισπνεύσει ή εκτεθεί σε αυτή γενικότερα.

Οι… μνήμες από το Ιστ Πάλεσταϊν

Πριν από δύο μήνες, ένα τρένο που μετέφερε χλωριούχο βινύλιο εκτροχιάστηκε στην Ιστ Παλεστάιν, στο Οχάιο, με αποτέλεσμα να προκληθεί τεράστια πυρκαγιά. Το χλωριούχο βινύλιο είναι μια καρκινογόνος και πολύ εύφλεκτη χημική ουσία που χρησιμοποιείται στη βιομηχανία πλαστικών.

Οι ενέργειες των αρχών, που προχώρησαν σε «ελεγχόμενες» απορρίψεις χλωριούχου βινυλίου για να αποτρέψουν μια πιθανή έκρηξη, με αποτέλεσμα να προκληθούν τοξικοί καπνοί, επικρίθηκαν σφοδρά. Οι κάτοικοι είπαν ότι υπέφεραν από ναυτία και πονοκεφάλους. Η έρευνα για την υπόθεση αυτή είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Οι εκτροχιασμοί τρένων είναι συχνοί στις ΗΠΑ. Μόνο πέρσι αναφέρθηκαν 1.164 εκτροχιασμοί, δηλαδή κατά μέσο όρο τρεις ημερησίως.

Με πληροφορίες από CNN

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις