Κόσμος

Μινεσότα: Κατηγορία για ανθρωποκτονία εξ αμελείας για τη δολοφονία του 20χρονου αφροαμερικανού (video)

Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας απαγγέλθηκε χθες Τετάρτη εναντίον της λευκής αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε τον Αφροαμερικανό Ντάντε Ράιτο στην Μινεσότα.

Η αστυνομία του Μπρούκλιν Σέντερ, προαστίου της Μινεάπολις, σταμάτησε την Κυριακή το βράδυ τον 20χρονο επειδή είχε λήξει η πινακίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου του. Στη συνέχεια ο νεαρός αντιπαρατέθηκε με τους αστυνομικούς προτού πέσει νεκρός από τα πυρά της 48χρονης αστυνομικού Κίμπερλι Πότερ, η οποία τον είχε απειλήσει ότι θα τον χτυπήσει με το τέιζερ, όμως πυροβόλησε με το όπλο της.

Η Πότερ, η οποία εργάζεται στην αστυνομία 26 χρόνια, συνελήφθη χθες με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, όμως αφέθηκε ελεύθερη λίγες ώρες αργότερα αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 100.000 δολαρίων. Σήμερα πρόκειται να παρουσιαστεί πρώτη φορά ενώπιον δικαστηρίου.

Νέες διαδηλώσεις

Στο μεταξύ χθες Τετάρτη, για τέταρτο συνεχόμενο βράδυ, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα του Μπρούκλιν Σέντερ παραμένοντας κυρίως ειρηνικοί.

Ωστόσο ομάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν λεκτικά εναντίον των αστυνομικών που είχαν σχηματίσει αλυσίδα μπροστά από το κτίριο, ενώ πέταξαν και αντικείμενα. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση σπρέι πιπεριού.

Όταν τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας, αστυνομικοί με τη συνδρομή της Εθνοφρουράς διέλυσαν το πλήθος χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού και βομβίδες κρότου.

Οι εισαγγελείς της Μινεσότα πρέπει να αποδείξουν ότι η Πότερ επέδειξε “εγκληματική αμέλεια” προκειμένου να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και ότι έλαβε “παράλογο ρίσκο” με τις ενέργειές της εναντίον του Ράιτ. Αν κριθεί ένοχη, μπορεί να καταδικαστεί έως σε 10 χρόνια κάθειρξη.

click4more: Ολυμπιακοί Αγώνες: Δεν αποκλείεται να ακυρωθούν ξανά

Σε βίντεο της αστυνομίας από το περιστατικό η Πότερ ακούγεται να φωνάζει “τέιζερ, τέιζερ, τέιζερ!” την ώρα που τραβά το όπλο της και πυροβολεί τον Ράιτ ο οποίος είχε απομακρυνθεί από τον συνάδελφό της και βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του. Μετά ακούγεται να λέει: “Θεέ μου, τον πυροβόλησα”.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο Ράιτ πέθανε από μία σφαίρα που δέχθηκε στο στήθος.

Ο διοικητής της αστυνομίας του Μπρούκλιν Σέντερ Τζιμ Γκάνον, που όπως και η Πότερ παραιτήθηκε την Τρίτη, δήλωσε ότι το περιστατικό φαίνεται ότι ήταν ατύχημα.

Το όπλο της Πότερ και το τέιζερ της βρίσκονται σε αντίθετες πλευρές της ζώνη της, ώστε να χρειάζεται να χρησιμοποιήσει το αριστερό της χέρι για να τραβήξει το τέιζερ και το δεξί για το υπηρεσιακό της όπλο, ανακοίνωσε το γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας. Η Πότερ τράβηξε το Glock της με το δεξί της χέρι. Πρόκειται για τον τρίτο αστυνομικό στις ΗΠΑ που αντιμετωπίζει κατηγορίες αφού ισχυρίστηκε ότι σκότωσε κάποιον επειδή μπέρδεψε το υπηρεσιακό του όπλο με το τέιζερ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέντε τραυματίες από πυροβολισμούς σε διαμέρισμα στο Βερολίνο - Σε σοβαρή κατάσταση οι δύο
Μια σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα, ένας άνδρας και δύο ακόμη τραυματίες έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από νοσοκόμους και γιατρούς και στη συνέχεια όλοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία
Αστυνομία της Γερμανίας
Ο Έντι Ράμα σπούδασε στο Χάρβαρντ με ελληνική υποτροφία, ισχυρίζεται η Νίκη Τζαβέλα: «Κορυφαίο λάθος που τον επέλεξα»
Η πρώην βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, αποκάλυψε ότι ο Αλβανός πρωθυπουργός σπούδασε στο Χάρβαρντ με υποτροφία ελληνικού ιδρύματος, στο οποίο η ίδια η Νίκη Τζαβέλα ήταν αντιπρόεδρος
Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα 14
Πάνω από 670.000 νοικοκυριά και καταστήματα χωρίς ηλεκτροδότηση στις ΗΠΑ - Σχεδόν 10.000 ακυρώσεις πτήσεων λόγω της «ιστορικής χιονοθύελλας»
Δεκαεπτά πολιτείες και η Περιφέρεια της Κολούμπια, έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας
Ένας άνθρωπο διασχίζει το δρόμο κατά τη διάρκεια χιονόπτωσης κοντά στην Times Square, καθώς μια μεγάλη χειμερινή καταιγίδα εξαπλώνεται σε μια μεγάλη περιοχή των Ηνωμένων Πολιτειών
6
Πάνω από 10 φορές πυροβόλησαν τον Άλεξ Πρέτι οι πράκτορες της ICE στη Μινεάπολη - «Ήθελε να αλλάξει τον κόσμο» λέει η οικογένειά του
Ο Άλεξ Πρέτι «ήταν μια γενναιόδωρη ψυχή που νοιαζόταν βαθιά για την οικογένειά του και τους φίλους του», όπως και για τους βετεράνους τους οποίους φρόντιζε στο νοσοκομείο της Μινεάπολης, λένε φίλοι και συγγενείς του
Λουλούδια σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο μετά τον θάνατο ενός άνδρα που πυροβολήθηκε από ομοσπονδιακούς πράκτορες που προσπαθούσαν να τον συλλάβουν, στο Μινεάπολις της Μινεσότα
6
Βλάβη σε καλώδιο ηλεκτροδότησης λόγω κακοκαιρίας προκάλεσε το «μυστηριώδες» black out στο Νουούκ στη Γροιλανδία
Οι Γροιλανδοί είναι συνηθισμένοι σε διακοπές του ηλεκτρικού, οι οποίες συχνά οφείλονται στο βαρύ χειμώνα εξαιτίας και προκαλεί ζημιές στο καλώδιο υψηλής τάσης
Η ηλεκτρική ενέργεια έχει διακοπεί στην πρωτεύουσα της Γροιλανδίας, Νουούκ, κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ Σαββάτου