Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μήνυμα Ιταλίας σε Τουρκία: Δεν θα δεχθούμε τα όσα κάνετε με την Λιβύη

Ιταλία

Μήνυμα προς την Άγκυρα απέστειλε ο Τζουζέπε Κόντε πως δεν πρόκειται να δεχτεί την Τουρκική στρατιωτική βοήθεια προς την Λιβύη.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου και ερωτηθείς για το θέμα, τόνισε πως η στρατιωτική βοήθεια από την Τουρκία στην Λιβύη θα επιδείνωνε την κατάσταση στην περιοχή.

“Παρακάλεσα τον πρόεδρο της Τουρκίας να μην έχει μια τέτοια στρατιωτική ανάμειξη” είπε ο Κόντε για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα.

Όπως υποστήριξε ο Κόντε, κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε μεγάλες πολεμικές συγκρούσεις με πολλούς αμάχους νεκρούς. Ζήτησε να αυξηθεί η πίεση με διπλωματικά μέσα προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να μην υπάρξει στρατιωτική κλιμάκωση.

Όπως είπε μάλιστα, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών του, Λουϊτζι ντι Μάιο, ίσως επισκεφθεί εκ νέου τη Λιβύη για να προωθήσει την ιταλική αποφασιστικότητα για «παύση των εχθροπραξιών».

Ο Κόντε δήλωσε επίσης ότι η Ε.Ε είναι αποφασισμένη να παίξει έναν σημαντικό ρόλο και επομένως οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να είναι ενωμένες στη στάση τους έναντι της Λιβύης με σκοπό την πολιτική λύση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις