Κόσμος

Μήνυμα στο Ισραήλ έστειλε ο νέος ηγέτης της Χεζμπολάχ – «Η τελική νίκη θα είναι δική μας»

Ο Ναΐμ Κασέμ έκανε νέες δηλώσεις σήμερα, Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2024, στο πρώτο βιντεοσκοπημένο μήνυμα ως ο νέος αρχηγός της Χεζμπολάχ, την ίδια στιγμή που το Ισραήλ βομβαρδίζει περιοχές του νότιου Λιβάνου και εξουδετερώνει επίλεκτες δυνάμεις της οργάνωσής του.

Ο νέος επικεφαλής της Χεζμπολάχ είπε χαρακτηριστικά ότι «η τελική νίκη θα είναι δική μας», ενώ είχε στήσει πίσω του μια εικόνα του Χασάν Νασράλα, ο οποίος εξοντώθηκε από πλήγμα του Ισραήλ στη Βηρυτό, στις 27 Σεπτεμβρίου του 2024.

Αρχικά ο ίδιος απείλησε το Ισραήλ λέγοντας: «Φύγετε από τα εδάφη για να περιορίσετε τις απώλειές σας, αν παραμείνετε θα πληρώσετε το τίμημα. Η Χεζμπολάχ έχει αρχίσει να ανακάμπτει και να καλύπτει κενές θέσεις αξιωματούχων που σκοτώθηκαν».

Οι αναφορές σε Νασράλα και Σινουάρ

Έπειτα, ο Ναΐμ Κασέμ δήλωσε ότι ο Χασάν Νασράλα ήταν «σαν αδερφός του» και ο Χασέμ Σιαφεντίν, ο «παραλίγο» ηγέτης της Χεζμπολάχ, ήταν ένας άνθρωπος στον οποίο ο Νασράλα μπορούσε να βασιστεί σε μεγάλο βαθμό. 

Στη συνέχεια, περιέγραψε τον αρχηγό της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, ο οποίος επίσης σκοτώθηκε από το Ισραήλ, ως «είδωλο του ηρωισμού, της παλαιστινιακής αντίστασης και των ελεύθερων ανθρώπων του κόσμου».

Απειλές προς τη Δύση

Ο Κασέμ υποσχέθηκε ότι το φιλοϊρανικό κίνημα δεν πολεμά «για λογαριασμό κανενός», διαμηνύοντας ότι «η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει τον πόλεμο κατά του Ισραήλ μέσα στα καθορισμένα πολιτικά πλαίσια, θα συνεχίσουμε στο μονοπάτι του πολέμου».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι υπό την ηγεσία του, η Χεζμπολάχ θα συνεχίσει το έργο του Νασράλα και θα συνεχίσει να πολεμά με το Ισραήλ: «Η βοήθεια της Γάζας είναι καθήκον μας και θα την υπερασπιστούμε για να αντιμετωπίσουμε την ισραηλινή απειλή για ολόκληρη την περιοχή».

Ο Κασέμ είπε ότι η Χεζμπολάχ αντιμετωπίζει έναν «αμερικανικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πόλεμο που θέλει να βάλει τέλος στην αντίστασή μας». Τόνισε ότι το Ιράν υποστηρίζει τη σιιτική ομάδα και «δεν απαιτεί τίποτα σε αντάλλαγμα» και λέει ότι «κάθε υποστήριξη από οποιαδήποτε αραβική χώρα στον αγώνα μας είναι ευπρόσδεκτη».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1
Ερντογάν για Κυπριακό: Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν μεταξύ δυο κρατών και όχι κοινοτήτων
«Αν δεν υπάρξει μια δίκαιη, μόνιμη, βιώσιμη και ρεαλιστική λύση στο νησί, δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς την "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση της Νότιας Κύπρου"» - Η αντίδραση της Λευκωσίας
Ο Ταγίπ Ερντογάν 1
Βατικανό: Ο σκληρός αγώνας για την επιβίωση της Ρώμης και η LGBTQ+ κοινότητα που θα επηρεάσει στην εκλογή του νέου Πάπα
Αμφισβητούν την διακυβέρνηση του Πάπα Φραγκίσκου οι καρδινάλιοι - Στόχος των μελών του Κονκλαβίου να γίνει ξανά η Ρώμη το επίκεντρο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας
Καρδινάλιοι