Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

“Μήνυμα” Στόλτενμπεργκ προς την ΠΓΔΜ: Να είστε ρεαλιστές στο θέμα της ονομασίας

“Μήνυμα” Στόλτενμπεργκ προς την ΠΓΔΜ: Να είστε ρεαλιστές στο θέμα της ονομασίας

Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της ΠΓΔΜ είχε ο ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κάλεσε την γειτονική χώρα να επιδείξει ρεαλισμό στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα στο θέμα της ονομασίας.

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ μίλησε το μεσημέρι σε ειδική συνεδρίαση της Βουλής της ΠΓΔΜ. Στην ομιλία του ευχαρίστησε αρχικά την ΠΓΔΜ για τη συμμετοχή της στις ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ και τόνισε ότι οι πόρτες της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας παραμένουν ανοιχτές για τη χώρα.

«Είναι καλό όταν υπάρχουν φιλοδοξίες, ωστόσο πρέπει αυτές να συνοδεύονται και από ρεαλισμό. Χρειάζεται ακόμη δουλειά, όπως στην επίλυση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το συνταγματικό όνομα της χώρας σας» σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενος στις φιλοδοξίες της ΠΓΔΜ να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

Ο γ.γ του ΝΑΤΟ συναντήθηκε ήδη με τον Πρόεδρο της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, την υπουργό Άμυνας Ράντμιλα Σεκερίνσκα, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Ταλάτ Τζαφέρι, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση και με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, μετά την οποία θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις