Κόσμος

“Μηνύματα” σε Τραμπ να επιβραδύνει την αποχώρηση από την Συρία!

Ο αμερικανός ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ δήλωσε ότι ελπίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επιβραδύνει την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία μέχρι να καταστραφεί η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας από την Άγκυρα, ο Γκράχαμ είπε ότι πιστεύει πως ο αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, εργάζεται βάσει ενός σχεδίου με την Τουρκία για την απομάκρυνση στοιχείων της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) από την Τουρκία για… λογαριασμό του Τραμπ.

Η Τουρκία θεωρεί ότι η πολιτοφυλακή YPG είναι τρομοκρατική οργάνωση και παρακλάδι του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Οι εξελίξεις με τον Τραμπ

Παράλληλα ο γερουσιαστής Γκράχαμ δήλωσε ότι η σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σαουδικής Αραβίας δεν μπορεί να προχωρήσει έως ότου ο πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν “τύχει αντιμετώπισης”, όπως είπε χαρακτηριστικά χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Μιλώντας από την Άγκυρα μια μέρα μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Γκράχαμ είπε επίσης ότι το Κογκρέσο θα επαναφέρει τις κυρώσεις εναντίον όσων εμπλέκονται στη δολοφονία του σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι στην Αλβανία έπειτα από άγρια επίθεση - 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
Ο 21χρονος κατά τη διάρκεια συμπλοκής σε beach bar φέρεται να μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους εμπλεκόμενους που είχαν πιαστεί στα χέρια, με αποτέλεσμα να δεχτεί τα θανατηφόρα χτυπήματα
Αλβανία: Νεκρός Πορτογάλος τουρίστας στο Εξαμίλι έπειτα από άγρια επίθεση – 11 συλλήψεις, δύο αναζητούνται
8
Νιαζί Κιζίλγιουρεκ: «Ντράπηκα που είμαι Τουρκοκύπριος» λέει ο πρώην ευρωβουλευτής για τις δολοφονίες Ισαάκ – Σολωμού
«Μετά την άγρια δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, ο Ντενκτάς φιλοξένησε στο προεδρικό του μέγαρο όσους είχαν κουραστεί από το ''κυνήγι'' και τους πρόσφερε λεμονάδα για να δροσιστούν» θυμάται ο Κιζίλγιουρεκ
Ο Τουρκοκύπριος πρώην ευρωβουλευτής, Niyazi Kızılyürek