Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μήνυση Ερντογάν κατά Ακσενέρ επειδή τον συνέκρινε με τον Νετανιάχου – Ζητά 250.000 τουρκικές λίρες

Μήνυση Ερντογάν κατά Ακσενέρ επειδή τον συνέκρινε με τον Νετανιάχου – Ζητά 250.000 τουρκικές λίρες

Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αυτός, που κατηγόρησε τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ότι έχει τα χέρια του βαμμένα με αίμα, που για να «αυτοχριστεί» προστάτης των απανταχού Μουσουλμάνων παρομοιάζει τους Ισραηλινούς με τους Ναζί, να εξομοιώνεται με τον… Νετανιάχου.

Την κατηγορία εκτόξευσε η πρόεδρος του κόμματος της αντιπολίτευσης Iyi, Μεράλ Ακσενέρ, που μιλώντας στους βουλευτές της είπε ότι ο Νετανιάχου προκαλεί κρίσεις προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, όπως ακριβώς κάνει και ο Ερντογάν!

«Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που είναι κάπως η ισραηλινή εκδοχή του Ερντογάν, δεν δίστασε να στοχοθετήσει αμάχους και παιδιά για να σαμποτάρει τους πολιτικούς αντιπάλους του και να κρατήσει με αυτόν τον τρόπο τη θέση του», δήλωσε η Ακσενέρ, αναφερόμενη στην εκστρατεία των ισραηλινών βομβαρδισμών εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Click4more Επίθεση Ερντογάν σε Ισραήλ: Είναι κράτος στυγνής τρομοκρατίας

Η συνέχεια ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένη: Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ερντογάν κατέθεσε μήνυση σήμερα σε βάρος της Ακσενέρ.

Στη μήνυσή του, ο Τούρκος ηγέτης αξιώνει αποζημίωση ύψους 250.000 τουρκικών λιρών (24.475 ευρώ) από την ηγέτιδα του αντιπολιτευόμενου κόμματος Iyi, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Ερντογάν είχε από χθες αφήσει να φανεί η οργή του Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνάντησης με νέους, ο Τούρκος Πρόεδρος επέκρινε σφόδρα την Ακσενέρ, χαρακτηρίζοντάς την «ανήθικη», που τον έβαλε «στο ίδιο επίπεδο με τον Νετανιάχου».

«Δεν έχω καν συναντήσει τον Νετανιάχου. (…) Δεν ήταν ποτέ φίλος μας και δεν θα γίνει ποτέ», συμπλήρωσε.

Πηγή: Με πληροφορίες από AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις