Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μίροσλαβ Τσέραρ: Ο 80χρονος Ολυμπιονίκης «επιστρέφει» στους Αγώνες του Τόκιο 2020!

Μίροσλαβ Τσέραρ: Ο 80χρονος Ολυμπιονίκης «επιστρέφει» στους Αγώνες του Τόκιο 2020!

“Πάτησε” τα 80 και παραμένει έφηβος! Ο Ολυμπιονίκης Μ.Τσέραρ “κοιτάζει” προς τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Μπορεί να γιόρτασε στα τέλη Οκτωβρίου τα ογδοηκοστά γενέθλιά του, όμως αυτό όχι μόνο δεν τον πτοεί ή τον αποθαρρύνει, αντιθέτως του δίνει περισσότερη δύναμη, ενέργεια και αισιοδοξία για να “επιστρέψει” ακόμα πιο δυνατός, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει αγάπη για ό,τι κάνουν οι άνθρωποι, θέληση και επιμονή, το αποτέλεσμα μόνο θετικό μπορεί να είναι. Ο λόγος για τον δύο φορές Ολυμπιονίκη και πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής Μίροσλαβ Τσέραρ, που εξακολουθεί να ασχολείται με τον αθλητισμό και πρόσφατα διορίστηκε επικεφαλής της σλοβενικής ομάδας για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 (24 Ιουλίου-9 Αυγούστου) στο Τόκιο.

Η ημέρα των γενεθλίων του Μίροσλαβ Τσέραρ ήταν και “αφορμή” για τα εγκαίνια έκθεσης, σχετικά με τα επιτεύγματά του στο Δημαρχείο της Λιουμπλιάνα. Αν και ο Μ. Τσέραρ έγινε 80 ετών, η Ολυμπιακή Επιτροπή της Σλοβενίας (OKS) αποφάσισε να του αναθέσει την αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο ως έκφραση αναγνώρισης στον πρώην Ολυμπιονίκη, παγκόσμιο και ευρωπαϊκό πρωταθλητή στην ενόργανη γυμναστική.

Η έκθεση ήταν αυτή που “ξύπνησε” αναμνήσεις μιας γεμάτης με συγκινήσεις από αθλητικά “στιγμιότυπα” ζωής στον κ. Τσέραρ, που συγκινημένος δήλωσε ότι δεν περίμενε ποτέ μια τέτοια εκδήλωση, που θα παρουσιάζει την πορεία της αθλητικής του πορείας. Η έκθεση με την επωνυμία “Οκτώ δεκαετίες του Μίροσλαβ Τσέραρ” παρουσιάζει αντικείμενα του ιδίου, μετάλλια, τρόπαια και άλλα αναμνηστικά, αλλά και οπτικοακουστικό υλικό από τη διαδρομή του σπουδαίου αθλητή.

Ο Μ. Τσέραρ, ένας από τους σπουδαιότερους Σλοβένους γυμναστές από την εποχή της πρώην Γιουγκοσλαβίας, θα οδηγήσει την ολυμπιακή ομάδα της Σλοβενίας το προσεχές έτος στο Τόκιο. Ο Τσέραρ είναι ένας από τους σπουδαιότερους γυμναστές όλων των εποχών και μαζί με τον θρύλο του παγκόσμιου αθλητισμού Λέον Στουκέλι (1898-1999), έλαβαν από μία θέση έκαστος στο “International Gymnastics Hall of Fame”, που βρίσκεται στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ, το 1999.

Σε συνέντευξή του στο σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA, ο κ. Τσέραρ τονίζει ότι το έργο που του ανατέθηκε για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 κάθε άλλο παρά “βάρος” είναι, αφού -όπως σημειώνει- “δεν υπάρχει ούτε μία στιγμή που να μην έχει ενδιαφέρον”. Αν και όπως λέει η προχωρημένη ηλικία του ίσως να μην τού επιτρέψει να έχει την φυσική κατάσταση που ο ίδιος επιθυμεί, αυτό δεν τον εμποδίζει στο να ανταποκριθεί στο έργο που ανέλαβε. Υπογραμμίζοντας ότι ανυπομονεί να έρθει η στιγμή που ο ίδιος και τα μέλη της σλοβενικής αποστολής θα ταξιδέψουν στο Τόκιο, ο κ. Τσέραρ επισημαίνει, επίσης, ότι έχει εμπιστοσύνη στο εξαιρετικό επίπεδο των Σλοβένων αθλητών και οι επιτυχίες τους θα τού δίνουν την ευκαιρία να πανηγυρίζει.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Τσέραρ δηλώνει πανέτοιμος να ανταποκριθεί σε αυτή τη νέα “πρόκληση” του αθλητισμού , στην οποία αν και δεν έχει την δυνατότητα να συμμετάσχει ως αθλητής, θα έχει την ευκαιρία να αφήσει το δικό του, μοναδικό “αποτύπωμα”. Άλλωστε, όπως λέει συχνά, η γυμναστική είναι η βάση όλων των αθλημάτων. Και γι’ αυτόν τον λόγο, μία φορά την εβδομάδα ο ίδιος και φίλοι του ασκούνται, αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει θέληση όλα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις