Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Μισέλ Μάγιερς: Αυτή είναι η γυναίκα που κοιμήθηκε Αμερικανίδα και ξύπνησε… Αγγλίδα! [pics, vid]

Μισέλ Μάγιερς

Το όνομά της είναι Μισέλ Μάγιερς. Είναι από την Αριζόνα. Βέρα Αμερικάνα, που δεν έχει φύγει ποτέ από τις ΗΠΑ. Κι όμως, μιλάει με… άψογη βρετανική προφορά. Όχι γιατί το θέλει, όμως.

Η Μισέλ Μάγιερς είναι η γυναίκα που κοιμήθηκε Αμερικανίδα και ξύπνησε… Αγγλίδα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η 45χρονη από την Αριζόνα ξυπνάει με άλλη προφορά. Της είχε συμβεί και στο παρελθόν να κοιμηθεί με πονοκέφαλο και να ξυπνήσει μιλώντας με αυστραλιανή ή ιρλανδική προφορά.

Τις προηγούμενες φορές, η διαφορετική προφορά είχε υποχωρήσει σε δυο εβδομάδες. Την τελευταία φορά, όμως, δεν έγινε το ίδιο. Αυτή τη φορά έχει κρατήσει δυο χρόνια! Το περιστατικό συνέβη το 2015, αλλά έγινε τώρα γνωστό, ενώ η βρετανική προφορά της παραμένει μέχρι σήμερα.

Η Μάγιερς έχει διαγνωστεί με το Σύνδρομο Ξένης Προφοράς. Και όπως λέει, δεν θυμάται πόσες φορές έχει μπει και βγει από το νοσοκομείο.

Η 45χρονη γυναίκα είναι μητέρα επτά παιδιών. Εκείνα την κάνουν να ξεχνιέται και τη στηρίζουν. Η Μάγιερς υποφέρει επίσης από το σύνδρομο Ehlers-Danlos, το οποίο κάνει το δέρμα να μελανιάζει εύκολα και χαλαρώνει τις κλειδώσεις.

 Τι είναι το σύνδρομο από το οποίο πάσχει η Μισέλ Μάγιερς

Το λεγόμενο «σύνδρομο ξένης προφοράς», μια διαταραχή στην οποία ένας άνθρωπος ξαφνικά αποκτά ξενική προφορά. Το σύνδρομο, που είναι σπάνιο (μόνο 60 περίπου περιστατικά αναφέρθηκαν επισήμως τον 20ό αιώνα) συνήθως συμβαίνει μετά από εγκεφαλικό ή τραύμα στο κεφάλι.

Φωτογραφία Facebook
Φωτογραφία Facebook

Για την Μάγιερς, πάντως, δεν είναι ούτε εύκολο ούτε… αστείο αυτό που της συμβαίνει. «Είμαι λυπημένη. Νιώθω σαν ένα άλλο άτομο», είπε στο ABC Arizona. Και πρόσθεσε: «Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ψυχολογικό. Άλλοι ότι είναι φυσιολογικό. Ανθρώπους σαν εμένα, δεν μας νοιάζει τι είναι. Θέλουμε απλά να μας πάρουν σοβαρά».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Independent και chicagotribune.com

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις