Κόσμος

Μισέλ Ομπάμα “έξω από τα δόντια” για Τραμπ: Ρατσιστής που δηλητηριάζει την ψυχή των Αμερικανών

Η Μισέλ Ομπάμα στηλιτεύει τον Ντόναλντ Τραμπ, έναν πρόεδρο “ρατσιστή” που διασπείρει “τον φόβο και τη σύγχυση” στους Αμερικανούς.

Λιγότερο από μήνα για τις εκλογές, η Μισέλ Ομπάμα κατακεραυνώνει τον πρόεδρο των ΗΠΑ. “Αυτό που ο πρόεδρος κάνει είναι ξεκάθαρα λάθος, είναι ηθικά λάθος και ναι, είναι ρατσιστικό”, κατηγορεί η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ τον Ρεπουμπλικανό δισεκατομμυριούχο, αναφερόμενη στο κύμα διαδηλώσεων εναντίον της αστυνομικής βίας, το οποίο εξομοίωσε ο Τραμπ με “εσωτερική τρομοκρατία”.

Οι αντιρατσιστικές διαδηλώσεις, τις οποίες πυροδότησε ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ, είχαν οδηγήσει, σε ορισμένες περιπτώσεις, σε ταραχές και είχαν καταλήξει σε τραγωδία, μετά την παρέμβαση ακροδεξιών.

Όμως, “μονάχα ένα μικρό μέρος των διαδηλώσεων γνώρισε βιαιότητες”, διαβεβαίωσε η Μισέλ Ομπάμα, σε ένα βιντεομήνυμα, όπου προέτρεπε τους πολίτες να κινητοποιηθούν υπέρ του Δημοκρατικού υποψηφίου Τζο Μπάιντεν, ενός ηγέτη που έχει “την καρδιά, την εμπειρία και την ιδιοσυγκρασία που είναι απαραίτητες για να μας οδηγήσουν σε καλύτερες ημέρες”.

Μπροστά στα “ψέματα” του Τραμπ και τις “τρελές θεωρίες συνωμοσίας που επαναλαμβάνει ξανά και ξανά”, “ακόμα και οι λογικοί άνθρωποι μπορεί να φοβηθούν”, τονίζει η Ομπάμα.

“Και το μοναδικό πράγμα στο οποίο αυτός ο πρόεδρος είναι πραγματικά καλός, είναι να χρησιμοποιεί τον φόβο και τη σύγχυση και να διασπείρει ψέματα για να κερδίσει”.

“Εάν η Αριστερά κερδίσει την εξουσία, θα κατεδαφίσουν τα αστικά προάστια”, είχε πει ο Ντόναλντ Τραμπ στα τέλη Αυγούστου, στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών. Οι Δημοκρατικοί υπερασπίζονται “τους αναρχικούς, τους ταραξίες, όσους λεηλατούν και εκείνους που καίνε τη σημαία”, είχε συμπληρώσει.

“Ο ρατσισμός, ο φόβος, ο διχασμός. Πρόκειται για ισχυρά όπλα και μπορούν να καταστρέψουν ένα έθνος, εάν δεν τους επιτεθούμε κατά μέτωπο”, λέει η σύζυγος του πρώτου “μαύρου” προέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ απευθυνόμενη στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πιέσεις από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την απελευθέρωση του Εκρέμ Ιμάμογλου - «Απαιτούμε να γίνει άμεσα»
Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης ανέφερε πως «είναι απαράδεκτο σε ένα κράτος δικαίου να στερείται η Κωνσταντινούπολη τον δήμαρχό της με την κράτησή του χωρίς δίκη ή κατηγορητήριο»
Εκρέμ Ιμάμογλου
Βατικανό: «Προσευχόμαστε υπέρ ενός ποντίφικα που θα μπορέσει να αφυπνίσει τις συνειδήσεις», λέει ο καρδινάλιος Τζοβάνι Μπατίστα
Ο καρδινάλιος συμβούλεψε τους εκλέκτορες καρδιναλίους να ψηφίσουν αντικειμενικά, έχοντας στο μυαλό και την καρδιά τους τον Θεό και το καλό της εκκλησίας
Τζοβάνι Μπατίστα