Κόσμος

Μισέλ Ομπάμα και Τζένιφερ Λόπεζ μοιράστηκαν αγαπημένες τους αναμνήσεις από τη Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα και η σούπερ σταρ Τζένιφερ Λόπεζ τίμησαν τη Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουργκ, την εκλιπούσα ανώτατη δικαστή και πολιτικό σύμβολο.

Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής συζήτησης στο Instagram για την πρωτοβουλία της Μισέλ Ομπάμα «When We All Vote», οι δύο γυναίκες μοιράστηκαν τις αγαπημένες τους προσωπικές αναμνήσεις για το μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

«Ο Μπάρακ και εγώ είχαμε το προνόμιο να την αποκαλούμε φίλη. Δειπνούσαμε μαζί της και με τον σύζυγό της. Πάντα με συγκινούσε η ιστορία της για το πώς είχε οικογένεια, μεγάλωσε οικογένεια και μετά επέστρεψε στη Νομική Σχολή και [ακόμα ] βρέθηκε αντιμέτωπη με διακρίσεις» ανέφερε η Ομπάμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Η Λόπεζ αναφέρθηκε στις δικές της αναμνήσεις από τη Ρουθ Μπέιντεν Γκίνσμπεργκ σημειώνοντας ότι όταν μαζί με τον αρραβωνιαστικό της, Άλεξ Ροντρίγκεζ συναντήθηκαν με την ανώτατη δικαστή και συζήτησαν για το τι χρειάζεται για να διασφαλιστεί ένας μακροχρόνιος γάμος. Παντρεμένη με τον έρωτα της ζωής της, Μάρτιν Ντ. Γκίνσμπεργκ για 56 χρόνια μέχρι τον θάνατό του, το 2010, η Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσεμπεργκ έδωσε στο ζευγάρι «μερικές καλές συμβουλές» δήλωσε η Τζένιφερ Λόπεζ.

Παρ’ όλο που η Λόπεζ δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, αναφέρθηκε στη συνάντησή της με την ανώτατη δικαστή με μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram.

«Σε όλη μου τη ζωή, ήμουν τυχερή που γνώρισα τόσους πολλούς καταπληκτικούς ανθρώπους … αλλά υπάρχουν εκείνοι οι λίγοι ιδιαίτεροι, για τους οποίους υπάρχει ένα ένστικτο μέσα σου που σου λέει να τους δώσεις προσοχή. Και το έκανα. Όταν τη γνώρισα κρεμόμουν από την κάθε λέξη της» έγραψε η Τζένιφερ Λόπεζ.

«Θα θυμάμαι πάντα τι μας είπε την ημέρα που την συναντήσαμε: “Να είσαι ο καλύτερος εαυτός σου” . Ήταν απλό, αλλά βαθυστόχαστο. Σε ευχαριστούμε RBG για τους αγώνες όλων αυτών των ετών. Θα σε τιμούμε συνεχίζοντας τον αγώνα για ισότητα, ενσυναίσθηση και δικαιοσύνη για όλους» ανέφερε.

Η εμβληματική δικαστής, η οποία ήταν πρωτοπόρος στον αγώνα για τη χειραφέτηση των γυναικών από τη δεκαετία του 1970 και ζητήματα κοινωνικής προόδου, πέθανε την περασμένη εβδομάδα από επιπλοκές μεταστατικού καρκίνου στο πάγκρεας.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρκούδες έκαναν «κατάληψη» στο χωριό Μπέλομπραντ στο Κόσοβο - Το δημοτικό σχολείο έβγαλε προειδοποίηση ότι οι μαθητές κινδυνεύουν
Σε βίντεο που τράβηξαν οι κάτοικοι οι αρκούδες φαίνονται κάνουν βόλτες, εξερευνώντας κήπους και αναποδογυρίζουν έπιπλα, αναζητώντας τροφή, ενώ πιάστηκαν επ’ αυτοφώρω να ανοίγουν μεγάλα, άσπρα σακιά με ζάχαρη
Αρκούδες
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
«Η υγεία είναι ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση, όμως εδώ και πολύ καιρό, αποτελεί υποσημείωση στις διαπραγματεύσεις για το κλίμα»
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η κλιματική κρίση είναι υγειονομική – «Ο πιο επιτακτικός τομέας σε σχέση με την κλιματική δράση»
ΗΠΑ: Ο εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι κατεβαίνει στην πολιτική – Ο Τζακ Σλόσμπεργκ διεκδικεί έδρα στο Κογκρέσο
Ο 32χρονος Τζακ Σλόσμπεργκ, εγγονός του Τζον Φ. Κένεντι, κατεβαίνει με τους Δημοκρατικούς στις ενδιάμεσες εκλογές του 2026, διεκδικώντας έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Νέα Υόρκη
Ο εγγονός του προέδρου Κένεντι, Τζακ Σλοςμπεργκ