Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Μισέλ Ομπάμα: «Πώς διοχετεύουμε την απογοήτευσή μας σε κάτι θετικό» – Το νέο της βιβλίο

Μισέλ Ομπάμα: «Πώς διοχετεύουμε την απογοήτευσή μας σε κάτι θετικό» – Το νέο της βιβλίο

Νέο βιβλίο αναμένεται από την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα που περιέχει χρήσιμες πρακτικές που την βοηθούν να βρει την «ισορροπία της» αλλά και «εύστοχους προβληματισμούς για την αλλαγή, την πρόκληση και τη δύναμη». Το «The Light We Carry» αναμένεται στις 15 Νοεμβρίου.

Την ανακοίνωση για την έκδοση του νέου της βιβλίου, «The Light We Carry», έκανε η ίδια η Μισέλ Ομπάμα με ανάρτηση στα social media, τονίζοντας σε βίντεο ότι «έχουν συμβεί πολλά» από τότε που κυκλοφόρησε το «Becoming», μεταξύ των οποίων «μια εξέγερση» και μια «παλίρροια μίσους, μισαλλοδοξίας και φανατισμού σε άνοδο».

Η Μισέλ Ομπάμα είπε ότι οι εξελίξεις αυτές την έκαναν να αισθάνεται «εκτός ισορροπίας» και «ευάλωτη και ναι, μερικές φορές, φοβισμένη». Έτσι, αποφάσισε να αφιερώσει χρόνο και σκέψη στο «πώς διοχετεύουμε την απογοήτευσή μας σε κάτι θετικό».

Αποτέλεσμα της σκέψης αυτής ήταν η «γέννηση» του «The Light We Carry», το οποίο η Μισέλ Ομπάμα περιέγραψε ως «ένα είδος εργαλειοθήκης» και «μια συλλογή από ορισμένες από τις οπτικές και τις πρακτικές που έχει συγκεντρώσει όλα αυτά τα χρόνια για να τη βοηθήσουν να επικεντρωμένη».

Το βιβλίο περιγράφει τις πιο πολύτιμες πρακτικές της Ομπάμα

Ο Penguin Random House σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το βιβλίο περιγράφει λεπτομερώς τις πιο πολύτιμες πρακτικές της Ομπάμα.

Στην εισαγωγή του βιβλίου η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ γράφει: «Έμαθα ότι είναι καλό να αναγνωρίζω ότι η αυτοεκτίμηση είναι καλυμμένη με ευαλωτότητα και ότι αυτό που έχουμε κοινό ως άνθρωποι σε αυτή τη γη είναι η παρόρμηση να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο, πάντα και ανεξάρτητα από τι συμβαίνει».

Σε άλλο σημείο αναφέρει: «Γινόμαστε πιο τολμηροί στη φωτεινότητα. Αν ξέρεις το φως σου, ξέρεις τον εαυτό σου…. Το ένα φως τροφοδοτεί το άλλο. Μια δυνατή οικογένεια δίνει δύναμη σε περισσότερους. Μια αφοσιωμένη κοινότητα μπορεί να πυροδοτήσει τους γύρω της. Αυτή είναι η δύναμη του φωτός που κουβαλάμε».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις