Σάββατο, 4 Μαΐ
20oC Αθήνα

Μισθοφόρος της Wagner μέθυσε και σκότωσε στο ξύλο την 4χρονη κόρη της συζύγου του

Μισθοφόρος της Wagner μέθυσε και σκότωσε στο ξύλο την 4χρονη κόρη της συζύγου του

Ακόμη μια ιστορία φρίκης με πρωταγωνιστή έναν μισθοφόρο της Wagner. Θύμα, αυτή τη φορά, ένα κοριτσάκι μόλις 4 ετών.

Όλα έγιναν στην πόλη Λίπετσκ, όπου 31χρονος πρώην μαχητής της Wagner, κατηγορείται ότι σκότωσε ένα 4χρονο κορίτσι, κόρη της συζύγου του. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο άνδρας ενδέχεται να είχε πολεμήσει στην Ουκρανία ως μισθοφόρος.

Ο δράστης μέθυσε και αφού μάλωσε με τη γυναίκα του, χτύπησε το κορίτσι. Οι γιατροί που κλήθηκαν, απλά διαπίστωσαν το θάνατο του παιδιού.

Σύμφωνα με τα κανάλια Baza και Ostorozno Novosti στο Telegram, το όνομα του υπόπτου είναι Βλαντίμιρ Β.. Στρατολογήθηκε από την μισθοφορική οργάνωση Wagner τον Απρίλιο.

Στα τέλη Αυγούστου ο άνδρας επέστρεψε στο σπίτι του για διακοπές και ζούσε με τη σύζυγό του Τατιάνα, αλλά την 1η Οκτωβρίου είχαν έναν καυγά, εξαιτίας του οποίου ο Βλαντίμιρ χτύπησε πρώτα τη σύζυγό του αρκετές φορές και στη συνέχεια άρχισε να χτυπά τη μικρούλα Γιεκατερίνα, την κόρη που είχε αποκτήσει η σύζυγός του από προηγούμενο γάμο. Το κορίτσι πέθανε στη συνέχεια από τραύματα στο κεφάλι.

Αυτή δεν είναι η πρώτη αναφορά για διάπραξη εγκλημάτων από μισθοφόρους της Wagner, που ήταν πρώην κρατούμενοι.

Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, δεκάδες χιλιάδες κρατούμενοι της Wagner στρατολογήθηκαν σε αποικίες κρατουμένων στην Ουκρανία. Την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε να τιμηθεί η μνήμη τους με ένα λεπτό σιγής.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Novaya Gazeta Europe

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις