Κόσμος

Μογγολία: Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν κατά της διαφθοράς στους μείον 25 βαθμούς Κελσίου!

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Μογγολία κατά της διαφθοράς και των οικονομικών σκανδάλων, αψηφώντας το πολικό ψύχος!

Περίπου 25.000 άνθρωποι – σύμφωνα με τους διοργανωτές, 5.000 σύμφωνα με την αστυνομία – πήραν μέρος στην κινητοποίηση στην πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ, ενάντια στη διαφθορά, στα σκάνδαλα και την κατάχρηση δημόσιων πόρων, σε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν οργανωθεί ποτέ στη χώρα.

MONGOLIA PROTESTERS

“Λήστεψαν τον πλούτο της χώρας μας” είπε στην ομιλία του στους συγκεντρωμένους ο βουλευτής Μπατζαντάν Τζαμπαλσουρέν, κατηγορώντας τα δύο μεγαλύτερα πολιτικά κόμματα και τον πρόεδρο του κοινοβουλίου, Μιγιεγκόμπο Ένκμπολντ, ότι “κατακερμάτισαν τη χώρα”.

Ο Ένκμπολντ κατηγορείται ότι πουλούσε κυβερνητικά αξιώματα (υφυπουργεία και γραμματείες) και ότι έλαβε ως αντάλλαγμα τουλάχιστον 60 δισεκατομμύρια τουγκρίκ (περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ).

Τον περασμένο μήνα είχε υποβληθεί πρόταση μομφής σε βάρος του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης της Μογγολίας, εν μέσω ενός σκανδάλου διαφθορά όπου φέρονταν αναμεμιγμένοι υψηλόβαθμοι πολιτικοί.

Η πρόταση καταψηφίστηκε και από τότε 40 βουλευτές μποϊκοτάρουν τις συνεδριάσεις του κοινοβουλίου, καθυστερώντας το νομοθετικό έργο και τον διορισμό υπουργών.

Η πολιτική αστάθεια αποτελεί μόνιμο πρόβλημα για τη Μογγολία, η οποία υιοθέτησε το πρώτο Σύνταγμά της το 1992, μετά από δεκαετίες υπό κομμουνιστικό καθεστώς.

Από εκείνη τη χρονιά η χώρα έχει αλλάξει 15 κυβερνήσεις – κατά μέσο όρο, η καθεμιά έμενε στην εξουσία μόλις 18 μήνες.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Διαφάνεια, την κυριότερη Μη Κυβερνητική Οργάνωση που αγωνίζεται εναντίον της διαφθοράς, η Μογγολία βρισκόταν το 2017 στην 103 θέση, μεταξύ 108 χωρών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζανίν Πιρό: Η «Δικαστής Τζανίν» από τα τηλεοπτικά στούντιο του Fox News στο γραφείο του εισαγγελέα της Ουάσινγκτον
Τη συνδέει βαθιά φιλιά με τον Τραμπ - Στην πρώτη του θητεία, ο Τραμπ απένειμε προεδρική χάρη στον πρώην σύζυγό της που είχε καταδικαστεί για φορολογικά αδικήματα
Τζανίν Πιρό
Ένοχοι οι δύο άντρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη Βρετανία το 2023
Η πτώση του δέντρου προκάλεσε φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Γενική εικόνα του δέντρου Sycamore Gap που κόπηκε, στο Northumberland
Τραμπ για Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «Είναι φανταστική» – «Μου αρέσουν τα κομπλιμέντα», απάντησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Ο Αμερικανός πρόεδρος ελπίζει να συναντήσει τη «φανταστική» πρόεδρο, εν μέσω των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ε.Ε.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Ντόναλντ Τραμπ
Σκιές στο παρελθόν του Πάπα Λέοντα 14ου: Κατηγορίες για συγκάλυψη σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς σε Σικάγο και Περού
«Η σιωπή είναι αμαρτία. Ο Ιησούς θέλει να σταματήσουμε αυτά τα πράγματα, όχι να δημιουργούμε έναν εύφορο κήπο όπου ανθίζει η σεξουαλική κακοποίηση», λέει ένα από τα θύματα
Ο νεοεκλεγείς Πάπας Λέων ΙΔ', Αμερικανός καρδινάλιος Robert Prevost