Κόσμος

Μόνικα Μπελούτσι: Απαντάει για πρώτη φορά στις φήμες για… φοροδιαφυγή και καταθέσεις στην Ελβετία

Η Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι διέψευσε κατηγορηματικά σήμερα τις υποψίες σε βάρος της για φοροδιαφυγή, καταγγέλλοντας τις «πληροφορίες τόσο κακοήθεις όσο και ριζικά εσφαλμένες».
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Διαψεύδω τις πληροφορίες, που είναι τόσο κακοήθεις όσο και ριζικά εσφαλμένες, που μετέδωσαν ορισμένα ΜΜΕ σχετικά με την φορολογική μου κατάσταση» επισήμανε η ηθοποιός σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, μετά τη δημοσίευση ενός άρθρου από το Médiapart, σύμφωνα με το οποίο οι φορολογικές αρχές της Γαλλίας ζήτησαν από τις ελβετικές αρχές τραπεζικές πληροφορίες αναφορικά με τις καταθέσεις της ηθοποιού στην Ελβετία.

«Αν και ασκώ τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες κυρίως εκτός της Γαλλίας, επέλεξα τη διαμονή στη Γαλλία. Επομένως, πληρώνω τους φόρους μου στη Γαλλία» υπογράμμισε η Μόνικα Μπελούτσι.

«Κατά τον τελευταίο έλεγχο των φορολογικών μου δηλώσεων, διαβίβασα στις γαλλικές φορολογικές αρχές όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες που μου ζήτησαν και τα οποία ήταν απαραίτητα για να διευθετήσω το θέμα. Έχω ανταποκριθεί πλήρως στις υποχρεώσεις μου προς τη Γαλλία» συμπλήρωσε η ίδια.

monica monica

«Επομένως, δεν μπορώ παρά να καταγγείλω τη μετάδοση προκλητικών πληροφοριών και σε τέτοιο βαθμό αόριστων, υπό το πρόσχημα μιας διαδικασίας καθαρά τεχνικής φύσεως, προκειμένου να μου κουνήσουν το κόκκινο πανί της φοροδιαφυγής» κατέληξε στην ανακοίνωσή της η 53χρονη ηθοποιός.

Σε μια απόφαση, που περιήλθε στη γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, με ημερομηνία 16 Απριλίου και ημερομηνία δημοσίευσης τη 2α Μαΐου, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Ελβετίας επέτρεπε στις ελβετικές αρχές να διαβιβάσουν στις γαλλικές αρχές τα τραπεζικά αρχεία σχετικά με τις καταθέσεις της Μόνικας Μπελούτσι στην Ελβετία.

Το αίτημα των γαλλικών αρχών έγινε τον Ιούνιο του 2015 και αφορά τον φόρο εισοδήματος για τα έτη 2011 και 2012 και τον φόρο αλληλεγγύης επί της περιουσίας για τα έτη 2011 και 2013 της ηθοποιού, διευκρινίζεται στο έγγραφο.

monica

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, οι γαλλικές φορολογικές αρχές υποψιάζονται ότι η ηθοποιός ναι μεν «διαμένει στη Γαλλία, ενώ έχει δηλώσει και μια βρετανική φορολογική έδρα και αποκρύπτει φορολογητέα εισοδήματα στη Γαλλία μέσω (…) μιας εταιρείας με έδρα τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, η οποία είναι κάτοχος τουλάχιστον ενός τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία».

monica

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιράν και Ομάν κοντά σε συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ – Το «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις και ο ρόλος των ΗΠΑ
Τα Στενά του Ορμούζ παραμένουν ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, ο οποίος διαρκεί σχεδόν έξι μήνες
Στενά του Ορμούζ
Η Ιρανή φοιτήτρια με τα εσώρουχα που έγινε σύμβολο: «Την κρατούσαν δεμένη και της έκαναν αντιψυχωσικές ενέσεις»
Η ίδια καταγγέλλει ότι κατά τη μεταφορά της στο αστυνομικό τμήμα το κεφάλι της τοποθετήθηκε ανάμεσα στα πόδια γυναίκας αστυνομικού, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να αναπνεύσει
Ιράν
Το Ιράν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Ομάν για τα Στενά του Ορμούζ και προκαλεί τον Τραμπ: «Δεν θα κατακτηθούν με tweets και αεροπλανοφόρα»
Χώρες όπως το Κατάρ και το Πακιστάν λειτουργούν ως δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών με σκοπό τον αμοιβαίο έλεγχο των Στενών του Ορμούζ
Στενά του Ορμούζ