Κόσμος

Μόνιμη εξαίρεση από τους δασμούς του Τραμπ ζητούν οι «28»

Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησαν σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να εξαιρέσει μόνιμα την Ένωση από τους νέους δασμούς στον χάλυβα και στο αλουμίνιο που αποφάσισε να επιβάλει η Ουάσινγκτον στο πλαίσιο μιας εμπορικής διαμάχης με την Κίνα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην κοινή δήλωση των «28» που συναντώνται σήμερα σε σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες αναφέρεται: «Τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με την επίκληση λόγων εθνικής ασφάλειας και η προστασία ολόκληρων τομέων στις ΗΠΑ δεν είναι μια κατάλληλη θεραπεία για τα πραγματικά προβλήματα που προκαλεί η υπερπαραγωγή».

Ζητούν μόνιμη εξαίρεση

Στη δήλωση αναφέρεται ακόμη: «[Οι ηγέτες της ΕΕ] σημειώνουν πως τα φορτία χάλυβα και αλουμινίου από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν εξαιρεθεί προσωρινά από τα μέτρα αυτά, και καλούν αυτή η εξαίρεση να γίνει μόνιμη».

Οι συμμετέχοντες στη σύνοδο κορυφής επαναλαμβάνουν ακόμη «τη δέσμευσή τους στις ισχυρές διατλαντικές σχέσεις ως ακρογωνιαίο λίθο της ασφάλειας και της ευημερίας τόσο των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: Το βίντεο που θεραπεύει τους ΑΙ Γκόλντμπεργκ, Ντε Νίρο και Ρόμπερτς και η συνομιλία με τον Ρούζβελτ
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιστράτευσε ξανά την τεχνητή νοημοσύνη, αυτή τη φορά για να σατιρίσει τους επικριτές του, ενώ λίγες ώρες αργότερα συνομίλησε με το ψηφιακό ολόγραμμα του Θεόδωρου Ρούζβελτ
Ο Ντόναλντ Τραμπ γιατρός με τη χρήση ΑΙ
Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ δεν θα δώσει το παρών στις τελετές κηδείας του πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ, για λόγους ασφαλείας
«Μου είπαν ότι θέλει να βγει έξω - Θέλει να συναντήσει κόσμο - Όμως, οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν του επιτρέπουν να έρθει», ανέφερε ο Ελάχι, εκπρόσωπος του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ και Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Δίκη για τη δολοφονία της Μαλτέζας δημοσιογράφου Ντάφνε Καρουάνα Γκαλιζία: Επιχειρηματίας έδωσε 150.000 ευρώ για «συμβόλαιο θανάτου»
Η δημοσιογράφος έφερε στο φως υποθέσεις διαφθοράς με την εμπλοκή υψηλόβαθμων αξιωματούχων και συμμετείχε στην τεράστια έρευνα για τα «Panama Papers» - Σε κουτί παπουτσιών κάτω από το κάθισμα του αυτοκινήτου της η βόμβα
Γιόργκεν Φένεκ