Κόσμος

Μόνο με αρνητικό τεστ κορονοϊού θα επαναπατρίζονται οι Γάλλοι από το Ηνωμένο Βασίλειο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα σύνορα της Γαλλίας με τη Βρετανία θα παραμείνουν προς το παρόν κλειστά για τους υπηκόους του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά οι Γάλλοι υπήκοοι μπορούν από αύριο, Τετάρτη, να επιστρέψουν από τη Βρετανία, με την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσουν απόδειξη για αρνητικό τεστ κορονοϊού, μετέδωσαν σήμερα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Το γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο franceinfo, επικαλούμενο μια κυβερνητική πηγή, τόνισε ότι το νέο μέτρο αυτό θα ισχύει τόσο για τους Γάλλους πολίτες που διαμένουν στη Βρετανία όσο και για τους Γάλλους τουρίστες που έκαναν διακοπές στη Βρετανία.

Οι προϋποθέσεις

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι Βρετανοί πολίτες που διαμένουν μόνιμα στη Γαλλία μπορούν επίσης να επιστρέψουν στη Γαλλία υπό την προϋπόθεση ότι έχουν αρνητικό τεστ Covid και ότι επαγγελματίες, όπως οδηγοί φορτηγών, μπορούν επίσης να επιστρέψουν με αυτόν τον τρόπο.

Click4more: Κορονοϊός: Μέσω Ολλανδίας έφτασε στο Βέλγιο το νέο στέλεχος του ιού

Για όλους τους άλλους, ιδίως για τους Βρετανούς πολίτες, τα σύνορα Γαλλίας-Ηνωμένου Βασιλείου θα παραμείνουν κλειστά μέχρι νεωτέρας, ανέφερε το franceinfo, προσθέτοντας ότι το γραφείο του πρωθυπουργού θα προβεί σε σχετική ανακοίνωση αργότερα σήμερα.

Το τηλεοπτικό δίκτυο BFM μετέδωσε επίσης, χωρίς να αναφέρει πηγή, ότι Γάλλοι υπήκοοι στη Βρετανία μπορούν να επιστρέψουν από αύριο, Τετάρτη, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν αρνητικό τεστ Covid.

Η Γαλλία και πολλές άλλες χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους με τη Βρετανία τη Δευτέρα εξαιτίας φόβων για ένα εξαιρετικά μολυσματικό νέο στέλεχος του κορονοϊού, προκαλώντας χάος στις ταξιδιωτικές μεταφορές και εγκλωβισμό πολλών Γάλλων πολιτών στη Βρετανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: «Δεν θα υπάρχουν διόδια, εκτός αν είναι από τις ΗΠΑ» – Τα «αγκάθια» των συνομιλιών στην Ελβετία
Στην Ελβετία θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζει Ντι Βανς και την ιρανική αντιπροσωπεία να προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή για την μόνιμη εκεχειρία
FILE PHOTO: A drone view of vessels anchored in the Strait of Hormuz as seen from Musandam, Oman, June 8, 2026. REUTERS/Stringer/File Photo
«Ανοιχτά τα Στενά του Ορμούζ» επιμένει ο αμερικανικός στρατός – Συνεχίζεται το διπλωματικό «θρίλερ»
Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι «προπαρασκευαστικές» συνομιλίες μεταξύ διπλωματών στο Μπούργκενστοκ κοντά στην Λουκέρνη με στόχο την διατήρηση του διαλόγου επί την προκαταρκτικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν
Vessels in the Strait of Hormuz near the beach of Bandar Abbas, Iran, June 17, 2026. Amirhosein Khorgooi/ISNA/via WANA (West Asia News Agency)/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL. NO ACCESS FOR ISRAELI MEDIA. NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA. DIGITAL: NO USE BBC PERSIAN. NO USE VOA PERSIAN. NO USE MANOTO. NO USE IRAN INTERNATIONAL. NO USE RADIO FARDA.
«Κούβα όπως Βενεζουέλα»: Ο Ντόναλντ Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στο νησί
Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απέκλεισε ένα σενάριο επέμβασης στην Κούβα, συγκρίνοντας την κατάσταση με τη Βενεζουέλα και δηλώνοντας πως μια αντίστοιχη επιχείρηση είναι πιθανή
Κούβα