Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Μονόδρομος τα νέα μέτρα στην Βρετανία – Σχεδόν 19.000 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο

Μονόδρομος τα νέα μέτρα στην Βρετανία – Σχεδόν 19.000 κρούσματα κορονοϊού σε ένα 24ωρο
Φωτογραφία Reuters

Σχεδόν 19.000 κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου, η Βρετανία. Την ίδια ώρα, η  κυβέρνηση θα επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ μιλώντας στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Ειδικότερα, η Βρετανία κατέγραψε σήμερα 18.980 νέα κρούσματα της COVID-19 και 138 θανάτους, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν. Οι άνθρωποι αυτοί πέθαναν μέσα σε διάστημα 28 ημερών από τότε που διαγνώστηκαν με τον κορονοϊό. Τα ημερήσια κρούσματα μειώθηκαν από 19.724 που ήταν μια μέρα νωρίτερα, ενώ ο αριθμός των θανάτων παρέμεινε σταθερός.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ, βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες για να αυξηθεί το επίπεδο συναγερμού στο Μάντσεστερ και στο Λάνκασιρ, ενώ οι τοπικές αρχές του Έσεξ και του Έλμπριτζ επίσης αποφάσισαν την αύξηση του επιπέδου συναγερμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν νωρίτερα σήμερα έκανε δηλώσεις έπειτα από συνάντηση στην Ντάουνινγκ Στριτ. Ο ιός «εξαπλώνεται ραγδαία σε κάθε γωνιά της πόλης μας», είπε.

«Το Λονδίνο θα φθάσει σύντομα στα 100 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους κατά μέσο όρο με αρκετές κοινότητες να έχουν ήδη ξεπεράσει αυτό το όριο» σημείωσε.

Click4More: Πνίγεται στον κορονοϊό το Λονδίνο! Νέα αυστηρότερα μέτρα και έτοιμα νοσοκομεία εκστρατείας!

Ο Καν δήλωσε επίσης ότι έχει ξεκαθαρίσει στην κυβέρνηση ότι το Λονδίνο θα χρειαστεί οικονομική στήριξη για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ο δήμαρχος Λονδίνου διευκρίνισε ότι θέλει περισσότερη δράση, περιλαμβανομένου ενός εθνικού lockdown τύπου «διακοπής κυκλώματος» που, όπως πρόσθεσε, θα μπορούσε να «σώσει χιλιάδες ζωές, να μειώσει τα κρούσματα του ιού σε διαχειρίσιμα επίπεδα και να δώσει στην κυβέρνηση περισσότερο χρόνο ώστε επιτέλους να πάρει τον έλεγχο του αποτυχημένου συστήματος διάγνωσης και ιχνηλάτησης».

Το Λονδίνο, σημείωσε, «έχει μπροστά του ένα δύσκολο χειμώνα…αλλά όπως πάντα συνέβη στη σπουδαία ιστορία της πόλης μας, το ξέρω ότι αν συνεργαστούμε θα βγούμε από αυτή την μαύρη περίοδο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις