Κόσμος

Monty Python – Τζον Κλιζ: “Το Λονδίνο δεν είναι πλέον αγγλική πόλη…”!

Ο συνιδρυτής των Monty Python, Άγγλος ηθοποιός, κωμικός, σεναριογράφος και παραγωγός Τζον Κλιζ προκάλεσε σάλο, καθώς επανέλαβε ότι “το Λονδίνο έχει χάσει την αγγλική φυσιογνωμία του”.

Ο συνιδρυτής των Monty Python έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι το Λονδίνο δεν είναι πλέον αγγλική πόλη, ισχυρισμό που είχε διατυπώσει και το 2011.

“Πριν από μερικά χρόνια, συμπέρανα ότι το Λονδίνο δεν ήταν πια αγγλική πόλη. Από τότε ουσιαστικά όλοι οι φίλοι μου από το εξωτερικό επιβεβαίωσαν την παρατήρησή μου” έγραψε σημειώνοντας ότι στο δημοψήφισμα για το Brexit οι Λονδρέζοι τάχθηκαν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. με ποσοστό 60%.

Ο ηθοποιός αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση σε απολογητικό ύφος μετά από τον σάλο. Σε μια σειρά από tweets, ανέφερε:

“Υποψιάζομαι ότι θα έπρεπε να ζητήσω συγγνώμη για την αγάπη μου για το αγγλικό στοιχείο στην ανατροφή μου, αλλά κατά κάποιο τρόπο το βρίσκω πιο ήρεμο, πιο ευγενικό, πιο χιουμοριστικό, λιγότερο tabloid και προσανατολισμένο στο χρήμα από αυτό που την αντικαθιστά”.

Λονδίνο: Πολυπολιτισμική πόλη

Ισχυρίστηκε ότι πολλοί από τους φίλους του είχαν κάνει παρόμοιες παρατηρήσεις σχετικά με τον χαρακτήρα της πρωτεύουσας που αλλάζει και φάνηκε να αρνείται τις κατηγορίες ότι το tweet του ήταν αναφορά σε φυλή και στη μεγαλύτερη εθνική ποικιλομορφία που έχει το Λονδίνο.

Πέρυσι, ο κωμικός των Monty Python, σύμφωνα με την εφημερίδα “The Guardian” ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μετακομίσει στην Καραϊβική επειδή είναι απογοητευμένος από τη Βρετανία.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν, δήλωσε: “Αυτά τα σχόλια κάνουν τον Τζον Κλιζ να ακούγεται σαν να έχει μπει στον χαρακτήρα ως Basil Fawlty (Μπάζιλ Φόλτι), τον οποίο υποδύθηκε στη βρετανική κωμική σειρά “Fawlty Towers”.

“Οι Λονδρέζοι γνωρίζουν ότι η ποικιλομορφία μας είναι η μεγαλύτερη δύναμή μας. Είμαστε περήφανα η αγγλική πρωτεύουσα, μια ευρωπαϊκή πόλη και ένας παγκόσμιος κόμβος”.

Ο Βρετανός κωμικός Dom Joly τόνισε ότι ο Τζον Κλιζ είναι ένας από τους κωμικούς ήρωές του, όμως, το σχόλιο του ήταν ρατσιστικό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ κατηγόρησε το καθεστώς της Τεχεράνης για την πολύνεκρη επίθεση σε σχολείο στο νότιο Ιράν
Οι ιρανικές αρχές αποδίδουν την επίθεση στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ, ωστόσο, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Πιτ Χέγκσεθ έχει δηλώσει ότι η Ουάσιγκτον εξετάζει τις συνθήκες της τραγωδίας
Ντόναλντ Τραμπ
Χέγκσεθ: «Δεν μας ανησυχούν» οι πληροφορίες ότι η Ρωσία ενημερώνει το Ιράν για πιθανούς στόχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή
Ο επικεφαλής του Πενταγώνου Πιτ Χέγκσεθ είχε δηλώσει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι η Ρωσία «δεν είναι παράγοντας» στον πόλεμο εναντίον του Ιράν
U.S. Secretary of Defense Pete Hegseth looks on ahead of a Medal of Honor ceremony at the White House in Washington, D.C., U.S., March 2, 2026. REUTERS/Jonathan Ernst
Ντουμπάι: Νεκρός οδηγός από θραύσματα ιρανικών πυραύλων που αναχαιτίστηκαν – Έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητό του και σε ουρανοξύστη
Την ίδια ώρα, κάτοικοι στο Ντουμπάι αλλά και στο Αμπού Ντάμπι έλαβαν προειδοποιήσεις στα κινητά τους τηλέφωνα για εισερχόμενους πυραύλους
Καπνός σε ουρανοξύστη στο Ντουμπάι 7