Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Μωρό-θαύμα επέζησε από ανίατη αρρώστια

Είναι ο πρώτος άνθρωπος στον πλανήτη που κατάφερε να θεραπευθεί από…

 

…την ανεπάρκεια μολυβδαινίου τύπου Α, μία σπάνια και θανάσιμη εγκεφαλική διαταραχή που διαλύει το μυαλό του πάσχοντα. Η μικρή Τζέι, που είναι 18 μηνών, από τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, θεραπεύτηκε χάρη στη χορήγηση ενός φαρμάκου που είχε δοκιμαστεί μόνο σε ποντίκια στη Γερμανία και ποτέ σε ανθρώπους.

Όταν γεννήθηκε η Τζέι, οι γιατροί είπαν στους γονείς της ότι δεν θα ζούσε. Η ασθένεια της ήταν θανατηφόρα και το μωρό δεν θα προλάβαινε να κλείσει χρόνο. Χωρίς να καταθέσουν τα όπλα, οι γιατροί βρήκαν την έρευνα του Γερμανού βιολόγου καθηγητή, Γκίντερ Σουάρτζ, που ανέφερε ότι είχε αναπτύξει ένα φάρμακο για την αρρώστια. Αυτό το φάρμακο δεν είχε περάσει από όλα τα δοκιμαστικά στάδια και ήταν παράνομο να χρησιμοποιηθεί στην μικρή Τζέι. Όταν ξεπεράστηκαν τα νομικά εμπόδια, η Τζέι πήρε την πρώτη δόση ενός διαλύματος περιοδικού μονοφωσφορικού άλατος.

“Μετά από λίγες μέρες η κορούλα μας ξύπνησε και ήταν μία χαρά”, λέει σήμερα η μητέρα της μικρής Τζέι και συμπληρώνει ότι το παιδί-θαύμα εξελίχθηκε σε ένα ιδιαίτερα πεισματάρικο κοριτσάκι.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε