Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μόσχα: Για κατασκοπεία υπέρ της Δύσης δικάζεται άνδρας με τέσσερις υπηκοότητες!

Μόσχα: Για κατασκοπεία υπέρ της Δύσης δικάζεται άνδρας με τέσσερις υπηκοότητες!
twitter

Θα δικαστεί και δεν θα ανταλλαγεί ο συλληφθείς στη Μόσχα για κατασκοπεία για λογαριασμό της Δύσης, Πολ Ουίλσον.

Ο κατηγορούμενος για κατασκοπεία Πολ Ουίλαν έχει τετραπλή υπηκοότητα: αμερικανική, καναδική, ιρλανδική και βρετανική. Άρχισε την στρατιωτική του θητεία ως πεζοναύτης το 1994, συμμετείχε δύο φορές σε επιχειρήσεις στο Ιράκ το 2004 και 2006, αλλά απολύθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις κατηγορούμενος για κλοπές.

Συνελήφθη στις 28 Δεκεμβρίου επ’ αυτοφώρω στο μοσχοβίτικο ξενοδοχείο Metropol, όπου συναντήθηκε με κάποιον Ρώσο το όνομα του οποίου δεν ανακοινώθηκε, ο οποίος του παρέδωσε ένα στικάκι με απόρρητες πληροφορίες.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Rosbalt έγραψε ότι ο Oυίλαν προσπαθούσε να εντοπίσει κατάλογο ονομάτων με τους υπαλλήλους κάποιας μυστικής υπηρεσίας της Ρωσίας.

Διπλωμάτες της Βρετανίας, του Καναδά, της Ιρλανδίας και των ΗΠΑ θα συναντηθούν στην Μόσχα την Δευτέρα (14.1.2019) για να συζητήσουν τις περαιτέρω ενέργειες που θα κάνουν σε σχέση με την υπόθεση.

Την επικείμενη συνάντηση των διπλωματών ανακοίνωσε ο αδελφός του Πολ Ουίλαν, Ντέιβιντ, προσθέτοντας ότι προτίθενται να συναντήσουν τον κατηγορούμενο στις 16 Ιανουαρίου.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο της συνάντησης των διπλωματών με τον κατηγορούμενο την ερχόμενη εβδομάδα, είπε ότι το δικαίωμα αυτό το διασφαλίζει η Συνθήκη της Βιέννης του 1963.

Ωστόσο απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανταλλαγεί ο Πολ Ουίλαν με κάποιον άλλον που βρίσκεται κρατούμενος στο εξωτερικό.

“Τον κατηγορούμενο τον περιμένει το δικαστήριο για κατασκοπεία”, δήλωσε η Ζαχάροβα, προσθέτοντας ότι τα όσα λέγονται περί ανταλλαγής είναι “απροκάλυπτες φήμες και ψευδείς ειδήσεις”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις