Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μόσχα για Ναγκόρνο Καραμπάχ: “Μαγνήτης” τρομοκρατών – Φόβοι επιθέσεων στο ρωσικό έδαφος

Μόσχα για Ναγκόρνο Καραμπάχ: “Μαγνήτης” τρομοκρατών – Φόβοι επιθέσεων στο ρωσικό έδαφος
Reuters

Ανησυχία ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ μπορεί να γίνει ορμητήριο τρομοκρατών εκφράζει ο επικεφαλής της ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR) Σεργκέι Ναρίσκιν.

Ο ίδιος εκτιμά ότι από το Ναγκόρνο Καραμπάχ οι τρομοκράτες μπορεί να εισέλθουν στην επικράτεια της Ρωσίας. “Η ένοπλη αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στο Ναγκόρνο Καραμπάχ τραβάει σαν μαγνήτης μαχητές διαφόρων διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων”, υπογράμμισε ο Ναρίσκιν και προσέθεσε:

“Δεν μπορεί να μην μας ανησυχεί ότι η Υπερκαυκασία μπορεί να γίνει νέο ορμητήριο για διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις, απ’ όπου οι μαχητές μπορούν εν συνεχεία να διεισδύουν σε παρακείμενα του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας κράτη, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία”.

Click4more: Ναγκόρνο Καραμπάχ: Άλλοι 21 Αρμένιοι σκοτώθηκαν στις μάχες με το Αζερμπαϊτζάν

“Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει στην διάθεση της η ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικής Κατασκοπείας (SVR), στη ζώνη της διένεξης δραστηριοποιούνται μαχητές διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων από τη Μέση Ανατολή, όπως η “Τζεχμπάτ αν Νούσρα”, “Φιρκάτ αλ Χάμζα”, “Σουλτάν Μουράντ”, καθώς και εξτρεμιστικές κουρδικές οργανώσεις”, δήλωσε ο Ναρίσκιν, υπογραμμίζοντας ότι αυτοί που υπολογίζουν να βγάλουν χρήματα από τον πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι ήδη χιλιάδες.

Ο Ναρίσκιν θεωρεί ότι οι πλευρές που εμπλέκονται στη διένεξη του Ναγκόρνο Καραμπάχ, το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία, πρέπει να επανέλθουν στο τραπέζι των συνομιλιών.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις