«Ενας κλόουν και αποτυχημένος μιλάει για αξιοσέβαστους ανθρώπους», είπε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, απαντώντας στη δήλωση του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ότι η ρωσική αντιπροσωπεία στην Τουρκία «είναι διακοσμητική».
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος βρίσκεται στην Άγκυρα για συνομιλίες με τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Ουκρανία βρίσκεται σε επαφή με τις αμερικανικές αντιπροσωπείες για το θέμα των συνομιλιών με την Ρωσία.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Ουκρανία θα αποφασίσει τα βήματα που θα ακολουθήσει στις συνομιλίες μετά την συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν, εξήγησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Αξιοθρήνητο» χαρακτήρισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ τον Ουκρανό πρόεδρο, ο οποίος είπε ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πρέπει να τον συναντήσει στην Τουρκία.
Η δήλωση Ζελένσκι που έκανε έξαλλη τη Μόσχα
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Αγκυρας ότι η ουκρανική πλευρά δεν ενημερώθηκε επισήμως για την σύνθεση της ρωσικής αντιπροσωπείας που έστειλε στην Κωνσταντινούπολη η Μόσχα, αλλά μοιάζει να είναι «διακοσμητικού χαρακτήρα» και αναρωτήθηκε «αν είναι σε θέση να λάβει αποφάσεις».
Ο πρόεδρος της Τουρκίας από την πλευρά του αναμένεται να τονίσει κατά τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας την τουρκική θέση, ότι δηλαδή θα πρέπει να υπάρξουν κατάπαυση του πυρός και ειρηνευτικές συνομιλίες χωρίς καθυστέρηση για τον τερματισμό του πολέμου, ανακοίνωσε το γραφείο του.
Ο Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσει με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι όλες τις πτυχές των τελευταίων εξελίξεων στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, δηλώνει στο Χ ο επικεφαλής των προεδρικών υπηρεσιών Επικοινωνίας Φαρετίν Αλτούν.