Κόσμος

Μόσχα: Κλειστά τα σχολεία έως τις 17 Ιανουαρίου και βάλε λόγω κορονοϊού

Η Μόσχα παρατείνει τις σχολικές διακοπές έως τις 17 Ιανουαρίου 2021. Αιτία, η αύξηση των κρουσμάτων Covid19 σε όλη τη Ρωσία.

Η Μόσχα θα κρατήσει κλειστά τα σχολεία έως τις 17 Ιανουαρίου με την ελπίδα να σταθεροποιηθεί η κατάσταση που παρουσιάζει αύξηση των κρουσμάτων και να αποφευχθούν νέοι περιορισμοί, δήλωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας, Σεργκέι Σομπιάνιν.

Η παράταση των σχολικών διακοπών στην Μόσχα, μια πόλη περίπου 13 εκατομμυρίων κατοίκων, «θα σταθεροποιήσει τις επιπτώσεις του Covid19 σε χαμηλότερα επίπεδα από τα σημερινά» δήλωσε ο Σομπιάνιν, προσθέτοντας ότι «αυτό σημαίνει ότι θα είμαστε σε θέση να αποφύγουμε την επιβολή νέων, πιο αυστηρών περιορισμών τον Ιανουάριο».

Ο δήμαρχος της Μόσχας δήλωσε επίσης ότι η ρωσική πρωτεύουσα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορύφωση της νοσηρότητας του κορονοϊού. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην κορύφωση της νοσηρότητας. Τέτοιες τιμές δεν υπήρχαν καθόλη τη διάρκεια της περιόδου», δήλωσε ο Σομπιάνιν.

Στην Μόσχα περίπου 130.000 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται κατ’ οίκον.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Καμπανάκι» της Ισπανίας για τα αεροπορικά εισιτήρια: «Αγοράστε τώρα» γιατί έρχεται εκτόξευση τιμών
Η διατάραξη στις παγκόσμιες προμήθειες πετρελαίου ώθησε τις τιμές προς τα πάνω κατά περίπου 50% μετά τα πλήγματα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ και το Ισραήλ εναντίον του Ιράν
Αεροδρόμιο στην Γκραν Κανάρια
Τζέικ Ράινερ: Ο γιος του Ρομπ Ράινερ μιλάει πρώτη φορά για τη δολοφονία των γονιών του – «Η ζωντανή μου κόλαση»
«Ο κόσμος μου, όπως τον ήξερα, είχε καταρρεύσει. Ήμουν σε ένα παραλήρημα» - Ο διάσημος σκηνοθέτης και η σύζυγός του δολοφονήθηκαν από τον γιο τους και αδερφό του, Νικ Ράινερ
Ο Ρομπ Ράινερ με τη σύζυγό του Μισέλ και τον γιο τους Τζακ