Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Η Μόσχα μετατρέπει τις προεδρικές εκλογές σε ένα μεγάλο πάρτι!

Η Μόσχα μετατρέπει τις προεδρικές εκλογές σε ένα μεγάλο πάρτι!

Σε… γιορτή αποφάσισαν να μετατρέψουν οι Αρχές της Μόσχας τις προεδρικές εκλογές. Για το σκοπό αυτό στις 18 Μαρτίου θα διακοσμήσουν τα εκλογικά τμήματα της πρωτεύουσας με μπαλόνια και πανό!

Η γιορτή αυτή θα στοιχίσει στην πόλη 50 εκατομμύρια ρούβλια (περίπου 880.000 δολάρια). Εκτός όμως από τα μπαλόνια και τα πανό, στα εκλογικά τμήματα θα υπάρχουν και ειδικά σταντ, δίπλα στα οποία θα μπορεί κάποιος να φωτογραφηθεί.

Οι αναλυτές των εκλογών υποθέτουν ότι η απόφαση να μετατραπούν οι εκλογές σε γιορτή, ειδικά στην Μόσχα ελήφθη, επειδή η συμμετοχή των ψηφοφόρων θα είναι η πιο χαμηλή. Ο πολιτικός αναλυτής Αμπάς Γκαλιάμοφ, προσπάθησε να θυμηθεί πότε κατά το παρελθόν τα εκλογικά τμήματα είχαν διακοσμηθεί με μπαλόνι, αλλά δεν μπόρεσε. «Τέτοιος στόχος για να αυξηθεί η συμμετοχή ποτέ δεν είχε τεθεί με αυτή την μορφή , αλλά σήμερα είναι καθοριστικός στην προεκλογική εκστρατεία, και λέει ότι η συμμετοχή πρέπει να είναι υψηλή και συνεπώς την σπρώχνουν».

Τα θετικά συναισθήματα και η αίσθηση της γιορτής είναι στοιχεία που έλκουν την προσοχή και «σε μια γιορτή πάντα κάποιος θέλει να πάρει μέρος» λέει ο Γκαλιάμοφ, ο οποίος παρατηρεί: «Εάν τα εκλογικά τμήματα ήταν λιγότερα, θα μπορούσαν να έχουν και πυροτεχνήματα. Είναι μια σωστή προσέγγιση , η οποία θα αυξήσει την συμμετοχή και φυσικά και όσων βλέπουν θετικά την ψηφοφορία».

Φυσικά είναι αμφίβολο αν όλα αυτά θα εντυπωσιάσουν τους ψηφοφόρους τα αντιπολίτευσης, λέει ο Γκαλιάμοφ, αλλά η πλειονότητα των Ρώσων δεν είναι τόσο πολύ ιδεολογικοποιημένη και πολλοί έως την τελευταία στιγμή θα ταλαντεύονται μέχρι να αποφασίσουν ποιόν θα ψηφίσουν. « Η επιλογή σε μεγάλο βαθμό είναι συναισθηματική, καθώς κανείς δεν διαβάζει τα προγράμματα και δεν τα συγκρίνει. Και όταν ο κόσμος αρχίζει να προσέρχεται στα εκλογικά τμήματα, θα έχει την αίσθηση της γιορτής και την εντύπωση ότι η ζωή καλυτερεύει. Και αυτό οπωσδήποτε θα προσθέσει μερικά ποσοστά στην συμμετοχή και στις ψήφους που θα δοθούν στον Πούτιν».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις