Κόσμος

Μόσχα: Τιμωρητική θεωρούν την αναστολή πτήσεων προς Τουρκία 4 στους 10 Ρώσους

Το 41% των Ρώσων θεωρούν ότι η απόφαση που έλαβε η ρωσική κυβέρνηση να αναστείλει την αεροπορική σύνδεση με την Τουρκία, επικαλούμενη λόγους πανδημίας κορονοϊού, είναι πολιτική απόφαση που συνιστά «επιθυμία να τιμωρηθεί η Τουρκία για την υποστήριξή της στην Ουκρανία».

Αυτό προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το ανεξάρτητο ερευνητικό κέντρο Levada-Centr, το οποίο πάντως οι αρχές της χώρας έχουν συμπεριλάβει στο μητρώο των «ξένων πρακτόρων».

Πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την Κριμαία ως τμήμα της Ρωσίας.

Το Levada-Centr επισημαίνει ότι το 44% των Ρώσων θεωρούν ότι ο λόγος που ελήφθη μια τέτοια απόφαση από την ρωσική κυβέρνηση συνίσταται στην επιδίωξή της να προστατεύσει τους Ρώσους πολίτες από την πανδημία. Το 13% δήλωσε ότι δεν γνωρίζει, δεν απαντά.

click4more: Η Ρωσία διακόπτει όλες τις πτήσεις προς την Τουρκία για 45 μέρες

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, οι «επιδημιολογικοί» λόγοι μιας τέτοιας απόφασης είναι πιο δημοφιλείς στα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (το 50% των ερωτηθέντων ήσαν άτομα άνω των 55 ετών). Στις ομάδες μικρότερης ηλικίας, είναι πιο δημοφιλείς οι «πολιτικοί» λόγοι που επέβαλαν μια τέτοια απόφαση (το 44% των ερωτηθέντων ήσαν άτομα ηλικίας 18-24 ετών, ενώ το 47% ήταν άτομα ηλικία 25-39 ετών).

Επίσης η δημοσκόπηση έδειξε ότι το 49% των Ρώσων τάχθηκαν υπέρ της αναστολής της αεροπορικής σύνδεσης με την Τουρκία, εν αντιθέσει με το 34% που τάχθηκε κατά.

Η Ρωσία ανέστειλε την αεροπορική σύνδεση με την Τουρκία από τις 15 Απριλίου έως την 1η Ιουνίου. Μόνο δύο πτήσεις πραγματοποιούνται εβδομαδιαίως μεταξύ Μόσχας και Κωνσταντινούπολης και αντίστροφα.

Πηγή: Novaya Gazeta / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
New York Times: Ο Χαμενεΐ προετοιμάζει το Ιράν για πιθανή επίθεση των ΗΠΑ – Οι οδηγίες, τα σχέδια διαδοχής και η εσωτερική καταστολή
«Δεν επιδιώκουμε τον πόλεμο και δεν θα ξεκινήσουμε τον πόλεμο. Αλλά αν μας τον επιβάλουν, θα ανταποκριθούμε», τονίζει ο διάδοχος του Πεζεσκιάν για την προεδρία του Ιράν, Λαριτζάνι
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
Καταγγελίες για φρικτά βασανιστήρια συλληφθέντων στο Ιράν - Βιάζουν γυναίκες και αφαιρούν τη μήτρα για να μην υπάρχουν αποδείξεις
Υπάρχουν μαρτυρίες για περιστατικά ομαδικών βιασμών κρατουμένων υπό την απειλή όπλου από μασκοφόρους άνδρες, καθώς και εξευτελιστική μεταχείριση λόγω των πολιτικών τους πεποιθήσεων
Γυναίκα στο Ιράν 16