Κόσμος

Μοτοσικλέτα-βόμβα σκοτώνει επτά αμάχους

Επτά Αφγανοί άμαχοι σκοτώθηκαν και ακόμη οκτώ τραυματίστηκαν από την έκρηξη μίας παγιδευμένης μοτοσικλέτας σε αγορά στην επαρχία Ουρουζγκάν στο νότιο Αφγανιστάν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με τον Μιλάντ Μοντάσερ, εκπρόσωπο των τοπικών αρχών, ο οποίος δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τον απολογισμό, η μοτοσικλέτα εξερράγη σε μία αγορά που ήταν γεμάτη κόσμο.

“Οκτώ τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας επτά πολίτες σκοτώθηκαν”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο τοπικός διευθυντής Υγείας Χαν Άκα Μιάχελ.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 18:30 τοπική ώρα στην αγορά της περιοχής Ντιχραούντ, που βρίσκεται στα σύνορα με την επαρχία Κανταχάρ, προπύργιο των Ταλιμπάν.

Στο μεταξύ, ένας Αφγανός που εργαζόταν στον τομέα καθαριότητας για τις διεθνείς δυνάμεις στο Αφγανιστάν υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ δέχθηκε έναν πυροβολισμό και σκοτώθηκε στο αρχηγείο της Isaf. Δεν έχει διευκρινιστεί ποιος είναι ο δράστης κι αν είναι μέλος της Isaf. Για το τραγικό συμβάν, πάντως, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γιατί ο Τραμπ δεν μπορεί να πουλήσει τους F-35 στην Τουρκία: Οι αντιδράσεις και τα εμπόδια για την άρση των κυρώσεων
Βουλευτές του Κογκρέσου ζητούν να μην επιτραπεί η πώληση των μαχητικών αεροσκαφών στην Τουρκία - Αντίθετος και ο Νετανιάχου που μιλά για αλλαγή ισορροπίας δυνάμεων στην περιοχή
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Ντόναλντ Τραμπ 14
Δικαστική ήττα για τον πρίγκιπα Χάρι: Απορρίφθηκε η αγωγή κατά της Daily Mail – «Η απόφαση αποτελεί “πλήρες και προφανές κουκούλωμα”»
Ο πρίγκιπας Χάρι υπέστη σημαντική ήττα στη δικαστική του διαμάχη με την εκδοτική εταιρεία της Daily Mail, καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο του...
Πρίγκιπας Χάρι
Μακρόν: Η Γαλλία θα επιστρέψει στη Συρία περισσότερα από 50 εκατομμύρια ευρώ που είχε κατασχέσει από την οικογένεια Άσαντ
Το Παρίσι επανεξετάζει τη συνεργασία του με τη Συρία και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξει υποστήριξη από τις γαλλικές ειδικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους
Εμανουέλ Μακρόν
Σοκ στο Μαρόκο: Πέντε γυναίκες καταγγέλλουν τον καθολικό αρχιεπίσκοπο του Ραμπάτ για σεξουαλική κακοποίηση
Σε γραπτή μαρτυρία μιας γυναίκας αναφερόταν ότι ο καρδινάλιος έκανε «απρεπείς χειρονομίες», μεταξύ αυτών ήταν και μια «προσπάθεια να την πλησιάζει σωματικά», σαν απόπειρα να την αγκαλιάσει
Ο καρδινάλιος Cristobal Lopez Romero