Συμβαίνει τώρα:
Κόσμος

«Μούδιασμα» από τις… θανατηφόρες επιδόσεις του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο τα κρούσματα του νέου κορονοϊού σε όλον τον πλανήτη, με 23.293 ανθρώπους να έχουν πεθάνει σε όλον τον κόσμο από τα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τον απολογισμό που συντάσσει το Γαλλικό Πρακτορείο βασιζόμενο σε επίσημες πηγές.

Μέχρι τις 21.οο (ώρα Ελλάδας) σήμερα, είχαν διαγνωστεί με τον SARS-CoV-2 505.580 άνθρωποι σε 182 χώρες και εδάφη. Ο αριθμός αυτός ωστόσο δεν αποτελεί παρά ένα κλάσμα του πραγματικού, αφού σε πολλές χώρες δεν γίνονται πλέον διαγνωστικές εξετάσεις παρά μόνο σε ανθρώπους που χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Σχεδόν ένας στους πέντε (τουλάχιστον 108.900 άνθρωποι) ιάθηκαν.

Οι… αριθμοί του κορονοϊού

Τις τελευταίες 24 ώρες αναφέρθηκαν 2.650 νέοι θάνατοι και 55.897 νέα κρούσματα. Οι χώρες με τα περισσότερα θύματα είναι η Ιταλία (662 νέοι θάνατοι) η Ισπανία (655) και η Γαλλία (365).

Click4more: Ιταλία: «Χάρος» κορονοϊός – 712 νεκροί σε μια μέρα

Συνολικά, η Ιταλία έχει 80.539 κρούσματα και 8.165 θανάτους, ενώ 9.362 άνθρωποι ιάθηκαν. Μετά την Ιταλία, οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η Ισπανία (56.188 κρούσματα και 4.089 θάνατοι), η Κίνα (81.285 κρούσματα και 3.287 θάνατοι), το Ιράν (29.406 κρούσματα και 2.234 θάνατοι) και η Γαλλία (29.155 κρούσματα, 1.696 θάνατοι).

Στην Κίνα, απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία στα τέλη Δεκεμβρίου, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 67 νέα κρούσματα και 6 νέοι θάνατοι.

Από χθες μέχρι σήμερα, η Ρωσία, η Κροατία, η Κένυα, η Δυτική Όχθη, η Αρμενία και το Καζακστάν ανέφεραν τους πρώτους θανάτους ασθενών στο έδαφός τους.

Στην Ευρώπη τα κρούσματα είναι 274.955 και οι θάνατοι 15.999. Ακολουθεί η Ασία (101.123 κρούσματα, 3.646 θάνατοι), η Μέση Ανατολή (35.618 κρούσματα, 2.291 θάνατοι), οι ΗΠΑ και ο Καναδάς (78.642 κρούσματα, 1.106 θάνατοι), η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική (8.935 κρούσματα, 150 θάνατοι), η Αφρική (3.203 κρούσματα, 87 θάνατοι) και η Ωκεανία (3.111 κρούσματα, 14 θάνατοι).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μονακό: Η ερωμένη του Ουκρανού ολιγάρχη είναι η γυναίκα που έχασε τα πόδια της στη βομβιστική επίθεση – Νέες αποκαλύψεις
Τραυματίστηκε και ο 13χρονος γιος τους - Η 46χρονη Άννα Νασομπίνα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και δίνει μάχη για τη ζωή της, σε κρίσιμη κατάσταση και ο Βαντίμ Γερμολάεφ - Στο μικροσκόπιο η ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας
Η 46χρονη Άννα Νασομπίνα
Σαΐντα Μιρζιγέγεβα, η «Ιβάνκα Τραμπ του Ουζμπεκιστάν»: Το φαβορί για την προεδρία που υποδέχθηκε ο Μακρόν στο Ελιζέ
Η 41χρονη Μιρζιγέγεβα, μητέρα τριών παιδιών και επικεφαλής της Προεδρικής Διοίκησης του Ουζμπεκιστάν, θεωρείται από τις ισχυρότερες πολιτικές προσωπικότητες της χώρας με πάνω από 2,5 εκατ. followers στο Instagram
Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Σαΐντα Μιρζιγέγεβα
Νέα εξέλιξη στην υπόθεση της μητέρας δημοσιογράφου του NBC: Το FBI λέει ότι και τα τρία σημειώματα για την απαγωγή ήταν fake
Η Νάνσι Γκάθρι εξαφανίστηκε στις 31 Ιανουαρίου από το σπίτι της στην Τούσον της Αριζόνα - Σε ένα από τα μηνύματα, γινόταν λόγος για λύτρα σε κρυπτονομίσματα
Η παρουσιάστρια Σαβάνα Γκάθρι με τη μητέρα της Νάνσι