Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

«Μουδιασμένη» η Τουρκία μετά τις αποκαλύψεις Δένδια για οπλισμένα F-16 των ΗΑΕ στα Χανιά στην κρίση με το Oruc Reis

Oruc Reis

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση φαίνεται ότι βρίσκεται η Τουρκία μετά τις τελευταίες δηλώσεις του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. Και αυτό, γιατί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αποκάλυψε ότι F-16 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στάθμευσαν στα Χανιά οπλισμένα, όταν το 2020 το Oruc Reis είχε βγει στο Αιγαίο για να κάνει έρευνες. 

Οι δηλώσεις του Νίκου Δένδια, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, αναπαράγονται σε πολλές εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα στην Τουρκία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι τα όσα είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών για τα οπλισμένα F-16 των ΗΑΕ που προσγειώθηκαν στα Χανιά το 2020, μεταδίδονται μετά τις απειλές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για «γιουρίσι». 

Τα τουρκικά ΜΜΕ σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια κάνουν λόγο για «πρόκληση» και «προβοκάτσια». Χαρακτηριστικά είναι τα όσα μεταδόθηκαν από το Haber Global, που ανέφερε σε σχετικό ρεπορτάζ του: «Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας έκανε μια δήλωση σχετικά με την κρίση του Ορύτς Ρέις του 2020 που είχε φέρει την Ελλάδα και την Τουρκίας στα πρόθυρα του πολέμου. Δήλωσε πως τότε είχαν προσγειωθεί τα οπλισμένα μαχητικά F-16 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Κρήτη. O Δένδιας ο οποίος δήλωσε πως δεν φοβάται την Τουρκία τόνισε πως σύντομα η Ελλάδα θα αποκτήσει και την αεροπορική υπεροχή στο Αιγαίο»

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις