Κόσμος

Μουσουλμάνες ανησυχούν για την ασφάλειά τους μετά την εκλογή Τραμπ

Μετά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ λόγω της ρητορικής πάνω στην οποία οικοδόμησε την προεκλογική εκστρατεία, ανησυχίες για την ασφάλειά τους εκφράζουν πολλές γυναίκες, μαύροι, μουσουλμάνοι, λατίνοι, μέλη της κοινότητας LGBTQ, υποστηρίζεται σε δημοσίευμα του seventeen.com.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κορίτσια μουσουλμανικών οικογενειών προειδοποιήθηκαν από τους γονείς τους να μην φορέσουν τα παραδοσιακά χιτζάμπ λόγω φόβου ότι μπορεί να δεχθούν βίαιες επιθέσεις. Κάποιοι μαθητές φοβήθηκαν να πάνε χθες στο σχολείο, αναφέρεται στο δημοσίευμα.Και στα sosial media δημοσιεύονται προειδοποιήσεις προς τις μουσουλμάνες γυναίκες, να μην φορούν χιτζάμπ, νικάμπ, ή μπούρκα δημόσια.

Νεαρές μουσουλμάνες μίλησαν στο seventeen.com εκφράζοντας ανησυχίες και μία παραδέχθηκε ότι είναι πιθανόν να αλλάξει τον τρόπο ενδυμασίας και τα ταξιδιωτικά της σχέδια. «Ίσως αρχίσω να φοράω σκούφους, αλλά πάντα θα έχω το κεφάλι μου καλυμμένο» ανέφερε η Μπλερ Ιμάνι, 23χρονη από τη Νέα Υόρκη η μητέρας της οποίας την προειδοποίησε να μην φοράει το θρησκευτικό κάλυμμα της κεφαλή στο τωρινό κλίμα. «Εφόσον ζω στο Μπρούκλιν, έναν τόπο τεράστιας ποικιλομορφίας, νομίζω θα είμαι καλά. Αλλά επίσης θέλω να είμαι σαφής: φοβάμαι» , ανέφερε.

Η σκέψη να βγει εκτός της ανεκτικής κοινότητας της, κάνει την Μπλερ ιδιαίτερα νευρική όπως υποστήριξε: «Αποφάσισα να μην ταξιδέψω την Ημέρα των Ευχαριστιών, [διότι] είμαι πραγματικά φοβισμένη από το αν στα αεροδρόμια θα αντιμετωπίζουν τις μουσουλμάνες χειρότερα από ό, τι πριν, ή αν θα υπάρχει η ίδια μισαλλοδοξία. Είναι ένα πολύ αγχωτική περίοδος» υπογράμμισε.

Η 24χρονη Σιρίν Ζαγίντ από την Ινδιανάπολη, ισχυρίζεται ότι ο τρόπος συμπεριφοράς προς τις μουσουλμάνες γυναίκες έχει ήδη πάρει τρομακτική τροπή. Φορούσε το χιτζάμπ όταν προσήλθε στις κάλπες στις εκλογές και ρωτήθηκε για την υπηκοότητά της πριν λάβει το ψηφοδέλτιο. «Το γεγονός ότι οι μουσουλμάνες γυναίκες σκέφτονται πραγματικά να μην φορούν τα χιτζάμπ για την ασφάλειά τους είναι απόλυτα ανησυχητικό» είπε η Σιρίν. «Προσωπικά, η πίστη μου είναι ισχυρότερη από τους φόβους. Αρνούμαι να θυσιάσω ένα κομμάτι του εαυτού μου και την επιλογή μου να φοράω χιτζάμπ» τόνισε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «στοπ» του Ερντογάν στο μυστικό σχέδιο ΗΠΑ και Ισραήλ για το Ιράν: Ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τους Κούρδους για να μπουν στην Τεχεράνη
Το σχέδιο που εξεταζόταν, προέβλεπε, σύμφωνα με την Telegraph, τη συμμετοχή μαχητών και από τις έξι παρατάξεις των Ιρανών Κούρδων, οι οποίοι, αφού περνούσαν στο Ιράν, θα προμήθευαν με όπλα Κούρδους στο εσωτερικό της χώρας
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, και ο Τούρκος προέδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Η υπερθέρμανση του πλανήτη αυξάνει τον κίνδυνο για τους άνω των 60 ετών
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι προηγούμενες μελέτες υποτίμησαν πολύ τους κινδύνους που διατρέχουν άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, καθώς βασίστηκαν σε δεδομένα που σήμερα είναι εν μέρει ξεπερασμένα
Ζέστη
Βίντεο σοκ από ένοπλη επίθεση σε λύκειο στις Φιλιππίνες – Σκοτώθηκε μαθητής, αυτοκτόνησε ο δράστης
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μαθητής πήγε στο σχολείο έχοντας μαζί του «πιστόλι και τουφέκι» κι άνοιξε πυρ μέσα σε αίθουσες, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, προτού στρέψει όπλο στον εαυτό του
Η στιγμή της επίθεσης