Κόσμος

Μοζαμβίκη: “Μπορεί να φτάσουν τους 1.000 οι νεκροί από τον κυκλώνα Ιντάι”

Τρομακτικές είναι οι προβλέψεις του προέδρου της Μοζαμβίκης για τον αριθμό των νεκρών από τον καταστροφικό κυκλώνα.

Ο κυκλώνας που σάρωσε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας τη Μοζαμβίκη και τη Ζιμπάμπουε, καταστρέφοντας δρόμους, γέφυρες κι ισοπεδώνοντας νοσοκομεία και σχολεία, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 173 ανθρώπους, όμως ο απολογισμός αυτός θα μπορούσε να υπερβεί τους 1000 νεκρούς, προειδοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της Μοζαμβίκης Φιλίπε Νιούσι.

«Προς το παρόν, επισήμως έχουμε 84 νεκρούς (μονάχα στη Μοζαμβίκη). Όμως, όταν πετάξαμε πάνω από την πληγείσα ζώνη σήμερα νωρίς το πρωί (…) για να κατανοήσω τί ακριβώς συνέβη, όλα μας οδηγούν στη σκέψη ότι ο απολογισμός θα μπορούσε να υπερβεί τους 1000 νεκρούς» δήλωσε ο Νιούσι σε μια τηλεοπτική παρέμβαση από το Μαπούτο.

«Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της χώρας.

«Οι ποταμοί Πούνγκουε και Μπούζι ξεχείλισαν με αποτέλεσμα να χαθούν από τον χάρτη ολόκληρα χωριά, απομονώνοντας κοινότητες. Πτώματα επιπλέουν στην επιφάνεια του νερού. Πρόκειται για μια αληθινή ανθρωπιστική καταστροφή».

mozamviki mozamviki

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Politico: Γιατί ο Εμανουέλ Μακρόν ποντάρει στον Σεμπαστιάν Λεκορνού για να βγάλει τη Γαλλία από το πολιτικό αδιέξοδο
Ο Εμανουέλ Μακρόν αναθέτει στον πιστό του συνεργάτη Σεμπαστιέν Λεκορνού την σχεδόν αδύνατη αποστολή να βρει έναν δημοσιονομικό συμβιβασμό και να αποτρέψει την κρίση
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Σεμπαστιάν Λεκόρνου