Κόσμος

Μπαγκλαντές: 26 οι νεκροί από σύγκρουση πλοίων σε ποτάμι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αυξάνεται ο απολογισμός του ναυτικού δυστυχήματος που σημειώθηκε τη Δευτέρα (03.05.2021) στο Μπαγκλαντές, όταν δυο πλοία συγκρούστηκαν σε ποτάμι.

Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 5 τραυματίστηκαν από την σύγκρουση, το πρωί της Δευτέρας, δύο πλοίων σε ποτάμι στο κεντρικό Μπανγκλαντές.

Η σύγκρουση προκλήθηκε στον ποταμό Πάντμα, κοντά στην πόλη Σιμπσάρ, ανάμεσα σε ταχύπλοο που είχε αποπλεύσει από την πόλη Μάουα και μετέφερε περίπου 30 επιβάτες και φορτηγίδα με φορτίο άμμου. Οι αρχές της Σιμπσάρ ανακοίνωσαν ότι μπορεί να υπάρχουν έως και πέντε αγνοούμενοι.

Ο οδηγός του ταχύπλοου φαίνεται να είναι ο βασικός υπεύθυνος, καθώς το σκάφος του έπεσε πάνω στην φορτηγίδα, η οποία εκείνη την ώρα δεν κινείτο και ήταν αγκυροβολημένη στην Σιμπσάρ.

«Όλα τα θύματα χτύπησαν στο κεφάλι. Μέχρι στιγμής έχουμε περισυλλέξει 26 πτώματα, μεταξύ αυτών βρίσκεται μια γυναίκα. Επίσης έχουμε διασώσει 5 ανθρώπους που έχουν τραυματιστεί, μεταξύ των οποίων βρίσκονται 3 παιδιά», δήλωσε στο AFP ο επιθεωρητής της αστυνομίας Αμίρ Χοσάιν.

https://twitter.com/saada186/status/1389129425225240577?s=20

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πλώρη του επιβατηγού πλοίου καταστράφηκε τελείως κατά την σύγκρουση, προτού αυτό βυθιστεί αμέσως στο ποτάμι.

«Η αστυνομία, η πυροσβεστική και σωστικά συνεργεία του στρατού βρίσκονται εκεί και διεξάγουν επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Αμντούρ Ραχμάν, αυτόπτη μάρτυρα του δυστυχήματος, τα πλοία αμέσως μετά την σύγκρουση ανατράπηκαν.

«Σπεύσαμε στην περιοχή, όπου βρήκαμε το ταχύπλοο να έχει κοπεί στα δύο. Εκατοντάδες χωρικοί άρχισαν αμέσως να βοηθούν στην διάσωση προτού έρθουν και ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί τους η αστυνομία και η πυροσβεστική», πρόσθεσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ευρώπη στα οδοφράγματα: Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Γαλλία, στρατός στο Μιλάνο και χάος στην Αλβανία
Στη Γαλλία χιλιάδες διαδηλωτές είναι στους δρόμους και μετρά εκτεταμένες καταστροφές, η Ιταλία στέλνει 500 στρατιώτες στο Μιλάνο, ενώ η ένταση συνεχίζεται σε Αλβανία και Βέλγιο
Επεισόδια στη Γαλλία 23
Αλβανία: Έβδομη ημέρα χάους στα Τίρανα με 295 τραυματίες, μολότοφ και φωτιές – Σκληρή απάντηση Ράμα
Ο Αλβανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε μπόνους 2.500 ευρώ για τους αστυνομικούς της πρώτης γραμμής και προειδοποίησε με οικονομικές κυρώσεις τις οικογένειες ανήλικων διαδηλωτών
Αλβανία διαδηλώσεις
Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι στέλνει 500 στρατιώτες στο Μιλάνο για να πατάξει τα επεισόδια – Αυστηροποιούνται τα μέτρα ασφαλείας
Με ανάρτησή του στα social media, ο Σαλβίνι χαιρέτισε την απόφαση, κάνοντας λόγο για «νίκη της Λέγκας» και συνοδεύοντας τη δήλωσή του με το σύνθημα «από τα λόγια, στα έργα»
Επεισόδια στο Μιλάνο 25