Κόσμος

Μπάιντεν για αθώωση Τραμπ: Η Δημοκρατία είναι εύθραυστη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, εκτίμησε σήμερα ότι η αθώωση του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ στη δίκη του στη Γερουσία για υποκίνηση σε εξέγερση αποτελεί υπενθύμιση ότι η δημοκρατία είναι εύθραυστη και ότι κάθε Αμερικάνος έχει καθήκον να υπερασπίζεται την αλήθεια.

“Αυτό το θλιβερό κεφάλαιο στην Ιστορία μας μας υπενθύμισε ότι η δημοκρατία είναι εύθραυστη”, τόνισε ο Μπάιντεν σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε λίγες ώρες αφού η Γερουσία δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία των 2/3 του σώματος για να καταδικαστεί ο Τραμπ.

Click4more: ΗΠΑ: Αθώος ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε η Γερουσία

Ο Μπάιντεν επεσήμανε ότι 57 γερουσιαστές –ανάμεσά τους και αριθμός ρεκόρ επτά Ρεπουμπλικάνων– ψήφισαν υπέρ της καταδίκης του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

“Αν και η τελική ψηφοφορία δεν κατέληξε σε καταδίκη, η ουσία της κατηγορίας δεν αμφισβητείται. Ακόμη και όσοι ήταν αντίθετοι στην καταδίκη, όπως ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία γερουσιαστής Μιτς Μακόνελ, πιστεύουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένοχος ‘για επαίσχυντη παράλειψη καθήκοντος’ και ‘πρακτικά και ηθικά υπεύθυνος για την υποκίνηση’ της βίας που εξαπολύθηκε εναντίον του Καπιτωλίου”, υπογράμμισε ο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι σκέφτεται τον αστυνομικό του Καπιτωλίου Μπράιαν Σίκνικ, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια της κατάληψης του κτιρίου στις 6 Ιανουαρίου, τους άλλους που το φρούρησαν με γενναιότητα και όσους έχασαν τη ζωή τους.

Εξήρε τη γενναιότητα όσων προσπάθησαν να προστατεύσουν την ακεραιότητα της αμερικανικής Δημοκρατίας, τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικάνων, των εκλογικών αξιωματούχων και των δικαστών, αλλά και των κοινοβουλευτικών.

“Αυτό το θλιβερό κεφάλαιο στην Ιστορία μας μας υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία είναι εύθραυστη. Ότι πρέπει πάντα να την υπερασπιζόμαστε. Ότι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση. Ότι η βία και ο εξτρεμισμός δεν έχουν θέση στην Αμερική. Και ότι κάθε ένας από εμάς έχει καθήκον και ευθύνη ως Αμερικανοί, και κυρίως ως ηγέτες, να υπερασπιζόμαστε την αλήθεια και να νικάμε τα ψεύδη”, κατέληξε ο Τζο Μπάιντεν εκτιμώντας ότι πλέον πρέπει “να θεραπεύσουμε την ψυχή του έθνους μας”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Χανταϊός: «Δεν κινδυνεύουμε από νέα πανδημία» καθησυχάζουν οι επιστήμονες – Στην Τενερίφη ο επικεφαλής του ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών
Ο κίνδυνος για την Ευρώπη είναι χαμηλός, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις εύκολης μεταφοράς του συγκεκριμένου στελέχους μεταξύ ηπείρων, ούτε τάση ευρείας εξάπλωσης
χανταιος
Τραμπ: Περιμένω απάντηση από το Ιράν για το νέο σχέδιο ειρήνης – Φόβοι για αντίποινα μετά τον βομβαρδισμό των ιρανικών τάνκερ
Οι ΗΠΑ κάλεσαν ξανά τους Ευρωπαίους να βοηθήσουν τις ΗΠΑ στον πόλεμο που μαίνεται στη Μέση Ανατολή - Πετρελαιοκηλίδα 50 τετραγωνικών χιλιομέτρων εντοπίστηκε στον Κόλπο
Ντόναλντ Τραμπ
Άνδρας στην Βρετανία υποδυόταν την πρώην σύντροφό του στο Tinder και έστελνε αγνώστους σπίτι της για να την βιάσουν
Ο Άσαντ Χουσεΐν είχε συστηθεί με ψεύτικο όνομα στην 36χρονη, και αφού χώρισαν έστελνε μηνύματα σε άνδρες λέγοντάς τους να πάνε σπίτι της με την ψευδή δικαιολογία ότι πρόκειται για μια «σεξουαλική φαντασίωση» της
iStock
Οι ΗΠΑ έπληξαν και ακινητοποίησαν δύο τάνκερ του Ιράν στα Στενά του Ορμούζ – Αναφορές για σποραδικές συγκρούσεις
Οι αμερικανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον δύο πετρελαιοφόρων με ιρανική σημαία που προσπαθούσαν να καταπλεύσουν σε ιρανικό λιμάνι στον Κόλπο του Ομάν
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό USS Ross που συνοδεύει το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush στη Μέση Ανατολή