Κόσμος

Μπαίντεν για Κίνα: Αν δεν κάνουμε τίποτα θα μας συντρίψουν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι πέρασε “δύο ώρες” στο τηλέφωνο με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, κατά την πρώτη τους επαφή μετά την εκλογή του.

“Πέρασα δύο ώρες στο τηλέφωνο χωρίς διακοπή με τον Σι Τζινπίνγκ”, εξήγησε ο Μπάιντεν από το Οβάλ Γραφείο. “Αν δεν κάνουμε τίποτα, θα μας συντρίψουν”, πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας τη βούλησή του να αντισταθεί στο Πεκίνο.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Τζο Μπόιντεν τόνισε πως θα είναι είναι πολύ πιο αυστηρός από τον Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, διατηρώντας παράλληλα μια σχετική συνέχεια στα οικονομικά θέματα.

Τάχθηκε επίσης υπέρ μιας πιο πραγματιστικής προσέγγισης σε θέματα όπως το κλίμα, που εγκαταλήφθηκε από τον προκάτοχό του.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της αμερικανικής κυβέρνησης, ο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τη “βαθιά του ανησυχία” όσον αφορά την “καταστολή στο Χονγκ Κονγκ”, τις “παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων” στην επαρχία Σιντζιάνγκ και την όλο και πιο επιβλητική θέση του Πεκίνου στην περιοχή, ειδικά έναντι της Ταϊβάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αναφορές για απόπειρες αυτοκτονίας στο αεροπλανοφόρο «Λίνκολν» - «Ελπίζουν να μην ξυπνήσουν αύριο»
Το πλήρωμα διανύει τον ένατο μήνα στη θάλασσα και έχει συμπληρώσει 250 συνεχόμενες ημέρες χωρίς να προσεγγίσει στεριά, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για αεροπλανοφόρο στη σύγχρονη εποχή
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln στην Αραβική Θάλασσα
6
Το Κογκρέσο των ΗΠΑ δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ – «Προτεραιότητα ο GSI»
«Το έργο θα συμβάλει στην άρση της ενεργειακής απομόνωσης της Κύπρου, θα ενισχύσει την ασφάλεια εφοδιασμού του Ισραήλ και θα επιτρέψει αμφίδρομες ροές ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ της Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου»
Στιγμιότυπο από εργασίες ηλεκτρικής διασύνδεσης 14