Κόσμος

Μπάιντεν για Νετανιάχου: Προσπαθεί να βρει λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα… γύρισε για τα καλά ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και λίγο μετά το μεγαλοπρεπές του άδειασμα, δήλωσε πως δεν θεωρεί πως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προσπαθεί να παίξει πολιτικά παιχνίδια με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Προσπαθεί να βρει λύση στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει», υποστήριξε ο Τζο Μπάιντεν για τον Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

Η συγκεκριμένη δήλωση έγινε στον Λευκό Οίκο όταν ο Τζο Μπάιντεν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν πιστεύει ότι ο Νετανιάχου «παίζει πολιτικά παιχνίδια με τον πόλεμο». «Δεν νομίζω», απάντησε. 

Νωρίτερα, πάντως, ο Αμερικανός πρόεδρος της είχε προκαλέσει αίσθηση. Γιατί σε συνέντευξή του στο Time, ο Τζο Μπάιντεν είχε πει ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μπορεί να κωλυσιεργεί σχετικά με το τέλος του πολέμου στη Γάζα για πολιτικούς λόγους!

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με σφοδρές επικρίσεις από κυβερνητικούς εταίρους του, οι οποίοι απειλούν πως θα τον εγκαταλείψουν σε περίπτωση που αποδεχθεί το σχέδιο συμφωνίας που προωθεί η Ουάσινγκτον.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος εταίρος του Νετανιάχου, το κόμμα των υπερορθόδοξων εβραίων (Shas) ανακοίνωσε σήμερα ότι θα στήριζε ενδεχόμενη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, ακόμη και αν αυτό συνεπάγεται την αναθεώρηση της πολεμικής στρατηγικής στη Λωρίδα της Γάζας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακήρυξε το Οβάλ Γραφείο «ιστορικό μνημείο»: Με κόκκινο καπέλο «βέτο» μετά τη συντριβή στις ενδιάμεσες
Ο Αμερικανός πρόεδρος θέλει να «θωρακίσει» τη χρυσοποίκιλτη διακόσμηση που επέλεξε ο ίδιος για το γραφείο του και την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου
Ο Ντόναλντ Τραμπ με το κείμενο του Οβάλ Γραφείου
Ανάλυση Guardian: Η Ευρώπη αντιμέτωπη με υβριδικό πόλεμο – Από τις απειλές για βόμβες σε πτήσεις μέχρι τις κυβερνοεπιθέσεις σε σούπερ μάρκετ
Η Ευρώπη αντιμετωπίζει μια σειρά περιστατικών που, αν και δεν έχει αποδειχθεί ότι συνδέονται μεταξύ τους, επαναφέρουν τη συζήτηση για τον υβριδικό πόλεμο
Απογείωση αεροπλάνου 6
Μέτε-Μάριτ: Σάλος με βιβλίο που αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη μεταμόσχευση της – Ζήτησε συγγνώμη ο συγγραφέας
Ένα βιβλίο για το Μουντιάλ του 2026 προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, καθώς περιλαμβάνει πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του δότη πνευμόνων της Μέτε-Μάριτ
ARCHIVO - La princesa heredera de Noruega, Mette Marit, sonríe durante una recepción a deportistas noruegos que compitieron en los Juegos Paralímpicos de Milán Cortina, en Oslo, el viernes 10 de abril de 2026.
Δικαστής «μπλόκαρε» την κατασκευή της αψίδας του Τραμπ λίγο μετά την τελική έγκριση
Πάνω από 100 πρόσωπα, αιρετοί, βετεράνοι, αρχιτέκτονες, εξέφρασαν διαδοχικά και σχεδόν ομόφωνα την αντίθεσή τους στην κατασκευή αυτής της αψίδας του θριάμβου στο κέντρο της Ουάσινγκτον
Μακέτα της προτεινόμενης αψίδας θριάμβου του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσινγκτον
Πολιτικό σκάνδαλο στην Τουρκία: Προφυλακίστηκε η πρώην υπουργός του Ερντογάν, Φατμά Μπετούλ Σαγιάν Καγιά
Kατηγορείται για παραβίαση της νομοθεσίας περί κεφαλαιαγοράς και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση - Το όνομά της βρέθηκε στο επίκεντρο για σκάνδαλο με επενδυτικά κεφάλαια
Fatma Betul Sayan Kaya, Turkey's Minister of Family Affairs, speaks to the media at Ataturk Airport in Istanbul on March 12, 2017.