Κόσμος

Μπάιντεν: Ισραήλ και Χαμάς κοντά σε συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε σήμερα πως «πιστεύει» ότι μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας είναι κοντά, στο περιθώριο μιας τελετής στον Λευκό Οίκο.

Στην ερώτηση δημοσιογράφου «είναι κοντά μια συμφωνία για την απελευθέρωση ομήρων;», ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, απάντησε: «Πιστεύω».

Τουλάχιστον 13.300 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα από την 7η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται 5.600 παιδιά και 3.550 γυναίκες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, όπου προστίθεται πως 31.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και τουλάχιστον 6.500 άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι, εκ των οποίων 4.400 είναι γυναίκες και παιδιά.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η 34χρονη Έιμι Έσκριτζ είναι η 11η στη λίστα με τους νεκρούς επιστήμονες στις ΗΠΑ - Αυτοπυροβολισμός η αιτία θανάτου της
Τουλάχιστον 10 επιστήμονες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με πρόσβαση σε ευαίσθητα προγράμματα πυρηνικής και διαστημικής τεχνολογίας, έχουν πεθάνει ή αγνοούνται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από το 2023
Η 11η επιστήμονας
IDF: Το Ιράν είναι εντελώς αποδυναμωμένο – Νεκροί 1700 «τρομοκράτες» της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
«Το Ιράν προσέρχεται στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς πολύ αδύναμο και με μία πολύ αδύναμη οικονομία, είναι απλώς γυμνοί», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού (IDF)
Ισραηλινό F-16