Κόσμος

Μπάιντεν καλεί Κίνα και Ρωσία στο παγκόσμιο Φόρουμ για το Κλίμα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προσκάλεσε τους προέδρους της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στις πρώτες Παγκόσμιας Συνομιλίες για το Κλίμα που θα οργανώσει η κυβέρνησή του, μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι οι συνομιλίες αυτές θα βοηθήσουν στην επιτάχυνση και την εμβάθυνση των προσπαθειών που καταβάλλονται παγκοσμίως για να περιοριστεί η ρύπανση από τα ορυκτά καύσιμα που καταστρέφουν το περιβάλλον, ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Click4more: «Τούρκος» ο Ερντογάν με το τηλεφώνημα Μπάιντεν – Μητσοτάκη! Πότε πάει ΗΠΑ ο Έλληνας πρωθυπουργός

Ο Μπάιντεν επιδιώκει να αναβιώσει το Φόρουμ των μεγάλων οικονομιών του κόσμου για το κλίμα, το οποίο είχαν προωθήσει τόσο ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους όσο και ο Δημοκρατικός Μπαράκ Ομπάμα. Ο προκάτοχός του ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ, το άφησε να ατονήσει.

Αυτό το διαδικτυακό Φόρουμ θα διεξαχθεί στις 22 και 23 Απριλίου με τη συμμετοχή ηγετών από 40 χώρες.

Με την οργάνωση αυτού του Φόρουμ υλοποιείται μια προεκλογική δέσμευση του Μπάιντεν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αδιανόητη πρόκληση από Ζαχάροβα: Η Ρωσία θα απαντήσει στην Ελλάδα για την κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ καταγγέλλει «εχθρικές ενέργειες» της Αθήνας και προαναγγέλλει αντίδραση στη συμφωνία Μητσοτάκη–Ζελένσκι για κοινή παραγωγή μη επανδρωμένων συστημάτων στη θάλασσα
Η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα 47
Ουκρανία: Το σχέδιο του Τραμπ απορρίφθηκε ως «εντελώς παράλογο» από αξιωματούχους στο Κίεβο – Ο Ζελένσκι έτοιμος για διαπραγματεύσεις
Το Κίεβο επιβεβαιώνει ότι έλαβε το σχέδιο που προβλέπει μεγάλες εδαφικές και στρατιωτικές παραχωρήσεις — μια πρόταση που πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι χαρακτηρίζουν «παράλογη» και «προκλητική»
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι
ΗΠΑ: Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόραν Μαμντάνι, δηλώνει «έτοιμος» να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ
Παραμονή της πρώτης του συνάντησης με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος να υπερασπιστεί το βιοτικό επίπεδο των Νεοϋορκέζων
Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζοράν Μαμντάνι