Κόσμος

Μπάιντεν: «Ξεκινάμε επαφές για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά την συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο, ανάμεσα σε Ισραήλ και Χεζμπολάχ, με την καθοριστική διαμεσολάβηση των ΗΠΑ και της Γαλλίας, η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στρέφει την προσοχή της στην Λωρίδα της Γάζας.

Αφού τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου για τον τερματισμό των εχθροπραξιών με την Χεζμπολάχ, οι ΗΠΑ φαίνεται ότι επικεντρώνονται για μια κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε σήμερα (27.11.2024) με ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι «τις επόμενες ημέρες, οι ΗΠΑ θα κάνουν άλλη μια προσπάθεια με την Τουρκία, την Αίγυπτο, το Κατάρ, το Ισραήλ και άλλους εταίρους για να πετύχουμε μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, την απελευθέρωση των ομήρων και τον τερματισμό του πολέμου με την Χαμάς εκτός εξουσίας».

Από την πλευρά του, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου,  Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε νωρίτερα σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο δίκτυο MSNBC, ότι οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν νέες προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

«Ο Πρόεδρος Μπάιντεν σκοπεύει να ξεκινήσει αυτό το έργο σήμερα, ζητώντας από τους ειδικούς απεσταλμένους του να συνεργαστούν με την Τουρκία, το Κατάρ, την Αίγυπτο και άλλους παράγοντες στην περιοχή», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι με βάση ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (27.11.2024) το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς, τουλάχιστον 44.282 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 104.880 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου 2023.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Με «μυστική» επιχείρηση οι Αμερικανοί περνούν καθημερινά εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο πλαίσιο της «μυστικής» επιχείρησης, περίπου 15 έως 20 τάνκερ διασχίζουν κάθε βράδυ τα Στενά του Ορμούζ, χρησιμοποιώντας ένα νότιο θαλάσσιο πέρασμα κοντά στις ακτές του Ομάν
Πλοία στα Στενά του Ορμούζ
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ ξανά στη Βρετανία: Το παρασκήνιο της επιστροφής και ο ενθουσιασμός του βασιλιά Καρόλου
Τον Μάιο του 2025 ο πρίγκιπας Χάρι είχε δηλώσει στο BBC την επιθυμία του «να συμφιλιωθεί» με την οικογένειά του, λέγοντας ότι είναι «πραγματικά λυπηρό που δεν μπορώ να δείξω την πατρίδα μου στα παιδιά μου»
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν 5
Κατς κατά Ερντογάν: Σέρνει την Τουρκία σε επικίνδυνες περιπέτειες στη Συρία – Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να απειλήσει την ασφάλειά μας
«Είναι προτιμότερο ο Ερντογάν να συνεχίσει να εκφωνεί κενές, παραληρητικές ομιλίες κατά του Ισραήλ στο τουρκικό κοινοβούλιο, παρά να δοκιμάζει την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του»
Ο Ίσραελ Κατς