Κόσμος

Μπάιντεν: «Οξυγόνο» ζητά ο Πούτιν με την εκεχειρία των 36 ωρών στην Ουκρανία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν υποστήριξε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν «αναζητεί λίγο οξυγόνο» με την 36ωρη κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε στην Ουκρανία για τα Χριστούγεννα.

Σχολιάζοντας την πρώτη μονομερή εκεχειρία που κήρυξε ο Πούτιν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, ο Μπάιντεν υπενθύμισε ότι μόλις λίγες ώρες νωρίτερα ο ρώσος πρόεδρος «ήταν έτοιμος να βομβαρδίσει νοσοκομεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και εκκλησίες».

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο πρόεδρος Πούτιν διέταξε κατάπαυση του πυρός από το μεσημέρι της Παρασκευής, ανταποκρινόμενος στην έκκληση για χριστουγεννιάτικη εκεχειρία που απηύθυνε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, ο επικεφαλής της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το Κίεβο απέρριψε την πρόταση Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα υπάρξει εκεχειρία έως ότου αποσύρει τα ρωσικά στρατεύματα από τα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο βασιλιάς Κάρολος ακουγόταν σαν να κέρδισε το λαχείο» μετά τον θάνατο της Νταϊάνα – Τι αποκαλύπτει ο αδερφός της πριγκίπισσας, Τσαρλς Σπένσερ
Σε νέα αποσπάσματα, ο Τσαρλς Σπένσερ υπονοεί ότι κάποιοι μέσα στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ ένιωσαν «ανακουφισμένοι - μάλιστα ευχαριστημένοι» από τον θάνατο της Νταϊάνα
Πριγκίπισσα Νταϊάνα και βασιλιάς Κάρολος