Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπάιντεν – Ομπάμα: Συγκέντρωσαν 7,6 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία

Μπάιντεν – Ομπάμα: Συγκέντρωσαν 7,6 εκατ. δολάρια για την προεκλογική εκστρατεία
Reuters Αρχείο

Ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην προεκλογική καμπάνια του Τζο Μπάιντεν, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 7 εκατ. δολάρια και καλώντας τους Δημοκρατικούς να μην “εφησυχάσουν” ενόψει των εκλογών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την εκστρατεία Μπάιντεν συγκεντρώθηκαν 7,6 εκατομμύρια δολάρια από 175.000 συνεισφέροντες της βάσης των Δημοκρατικών.

Ο πρώην πρόεδρος και ο υποψήφιος στις διοργάνωσαν επίσης μια “διαδικτυακη εκδήλωση δωρητών” με μεγάλη οικονομική επιφάνεια που απέφερε περισσότερα από 3,4 εκατομμύρια δολάρια στα ταμεία των Δημοκρατικών.

Στην εκδήλωση, ο Ομπάμα προέτρεψε τους θεατές να μάθουν από τα «λάθη» του 2016 και να μην θεωρούν δεδομένες τις εκλογές. Παράλληλα, έκανε απευθείας «άνοιγμα» στους νέους ψηφοφόρους, λέγοντάς τους ότι είναι «αισιόδοξος» με την νέα ενέργεια που έχει δει, προειδοποίησε ωστόσο να μην αποθαρρυνθούν με μια πολιτική διαδικασία, που είναι “πάντα πιο αργή και λιγότερο ικανοποιητική” από το να ασχολείται κανείς με ένα κοινωνικό κίνημα μέσω δημόσιων διαδηλώσεων.

Ο Ομπάμα είχε δείξει τη στήριξή του στον Μπάιντεν με ένα βίντεο τον Απρίλιο αλλά επέλεξε να κρατήσει ένα χαμηλό προφίλ, αποφεύγοντας σε μεγάλο βαθμό να εισέρχεται σε πολιτικές αναφορές.

Με φόντο τα παραπάνω, η εκστρατεία του Μπάιντεν ξεπέρασε σε χρηματοδότηση την αντίστοιχη του προέδρου Τραμπ τον μήνα Μάιο για πρώτη φορά στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Συγκεκριμένα, η καμπάνια Μπάιντεν και η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών συγκέντρωσαν 81 εκατομμύρια δολάρια σε σχέση με τα 74 εκατομμύρια που απέσπασε η εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το ίδιο διάστημα. Το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς μέχρι πρότινος ο Τραμπ είχε μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του αντίπαλό του.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις