Κόσμος

Μπάιντεν σε G7: Κίνδυνος η παραμονή στο Αφγανιστάν μετά τις 31 Αυγούστου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στη σημερινή διάσκεψη με τους ηγέτες της G7, δήλωσε ότι υπάρχει «πρόσθετος κίνδυνος» στην παραμονή των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν μετά τις 31 Αυγούστου.

Τότε λήγει η προθεσμία που έδωσαν στις ξένες δυνάμεις οι Ταλιμπάν που κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν με τον Αμερικανό πρόεδρο να επικαλείται μια απειλή από ένα παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους.

Click4more: G7 για Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους

Ο Μπάιντεν «κατέστησε σαφές ότι με κάθε μέρα χερσαίων επιχειρήσεων, προσθέσαμε κίνδυνο στα στρατεύματά μας με αυξανόμενες απειλές από το ISIS-K (σ.σ. παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν) και ότι η ολοκλήρωση της αποστολής έως τις 31 Αυγούστου εξαρτάται από τον συνεχιζόμενο συντονισμό με τους Ταλιμπάν, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς πρόσβασης στο αεροδρόμιο ανθρώπων που απομακρύνονται από τη χώρα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανυποχώρητο το Ιράν: «Καμιά συμφωνία με τις ΗΠΑ χωρίς εγγυήσεις» – Προειδοποίηση για τα Στενά του Ορμούζ
Ιρανός αξιωματούχος τόνισε ότι η Ουάσιγκτον οφείλει να προχωρήσει σε παραχωρήσεις προκειμένου να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ιράν,  υποστηρίζοντας ότι ο Τραμπ βρίσκεται σε μειονεκτική θέση
Στενά του Ορμούζ
Ο Τραμπ σκλήρυνε τη στάση του: Έστειλε στο Ιράν νέα πρόταση εκεχειρίας με αυστηρότερους όρους
Σύμφωνα με το Axios ο Τραμπ θέλει να ενισχύσει τη θέση της Ουάσινγκτον σε πολλά ζητήματα που ο ίδιος θεωρεί σημαντικά, όπως η τύχη των πυρηνικών υλικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Ντόναλντ Τραμπ