Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπανγκλαντές: Η Αντζελίνα Τζολί στον μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο

Μπανγκλαντές: Η Αντζελίνα Τζολί στον μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο
φωτογραφία: Reuters

Τον μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο στο Μπανγκλαντές επισκέφθηκε η διάσημη ηθοποιός του Χόλιγουντ, Αντζελίνα Τζολί.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η Τζολί, που είναι ειδική απεσταλμένη του διεθνούς οργανισμού, θα περάσει τρεις ημέρες στην περιοχή, προκειμένου να αξιολογήσει τις ανάγκες των μουσουλμάνων προσφύγων Ροχίνγκια και τις προκλήσεις που το Μπανγκλαντές αντιμετωπίζει ως χώρα υποδοχής.

Η 43χρονη σταρ θα συναντηθεί, επίσης, με την πρωθυπουργό Σεΐχ Χασίνα, που κέρδισε τους επαίνους της διεθνούς κοινότητας καθώς δεν προχώρησε σε αναγκαστικούς επαναπατρισμούς των προσφύγων, και με τον υπουργό Εξωτερικών Ακ Άμπντουλ Μόμεν.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ύπατης Αρμοστείας των ΗΕ για τους Πρόσφυγες ανέφερε ότι οι συνομιλίες που θα έχει η Τζολί θα επικεντρωθούν στην ανάγκη για ασφάλεια και βιώσιμες λύσεις για τον Γολγοθά που βιώνει μία από τις πλέον διωκόμενες μειονότητες, οι Ροχίνγκια.

Ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε, επίσης, ότι η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται ενόψει της νέας έκκλησης, που θα απευθύνει ο ΟΗΕ, για τη συγκέντρωση του ποσού των 920 εκατομμυρίων δολαρίων με στόχο να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες των Ροχίνγκια.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη της Αντζελίνα Τζολί στο Μπανγκλαντές. Το 2015 είχε συναντηθεί με πρόσφυγες Ροχίνγκια στη Μιανμάρ και στην Ινδία το 2006.

“Η Τζολί θα μεταφέρει οπωσδήποτε ένα μήνυμα φεύγοντας από εδώ. Ελπίζουμε ότι η ανθρωπιστική κοινότητα θα κατανοήσει το είδος της κρίσης που βιώνουν οι Ροχίνγκια μέσω εκείνης” επισήμανε ο Άμπου Κάλαμ, ένας αξιωματούχος της Επιτροπής Αρωγής και Επαναπατρισμού των Προσφύγων του Μπανγκλαντές.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις