Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μπαρνιέ για Brexit: Παράταση; Να την κάνουν τι;

Μπαρνιέ για Brexit: Παράταση; Να την κάνουν τι;
photo eurokinissi

Ανοικτός σε καθυστέρηση του Brexit εμφανίζεται ο Μισέλ Μπαρνιέ, αρκεί οι Βρετανοί να εξηγήσουν τον λόγο.

Ο Ευρωπαίος διαπραγματευτής για το Brexit ,Μισέλ Μπαρνιέ ,δήλωσε σήμερα ότι ενδεχόμενη καθυστέρηση της βρετανικής εξόδου θα ήταν δυνατή, υπό την προϋπόθεση ότι οι Βρετανοί θα εξηγήσουν πώς θα χρησιμοποιήσουν τον επιπλέον χρόνο που θα τους δοθεί.’

«Εάν υπάρξει αίτημα παράτασης, θα πρέπει να αξιολογηθεί από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο Μισέλ Μπαρνιέ στο ραδιοφωνικό δίκτυο FranceInfo. «Και το ερώτημα που θα θέσουν αμέσως είναι: “να την κάνουν τι;”. Αυτό θα καθορίσει την διάρκεια της παράτασης».Στόχος της Ευρώπης είναι «να βεβαιωθεί ότι δεν θα ξαναβρεθεί σε αδιέξοδο όπως σήμερα» στο τέλος αυτής της παράτασης, είπε.

Η Τερέζα Μέι από την πλευρά της θα ζητήσει έγκριση από το βρετανικό κοινοβούλιο για την παράταση των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες για το Brexit, ενώ θα προτείνει και έναν μηχανισμό για αναβολή της ημερομηνίας εξόδου σε περίπτωση που οι συνομιλίες πέσουν στο κενό.

Αυτό συνιστά μια σημαντική υποχώρηση από πλευράς Τερέζα Μέι καθώς ήταν αρνητική στην ιδέα της καθυστέρησης του Brexit, ενώ ο Μπαρνιέ επέμεινε πως οι βρετανικές αρχές ήταν αυτές που επέλεξαν την ημερομηνία της 29ης Μαρτίου 2019.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις