Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

«Μπαρούτι» ο Μπάιντεν για το… “μη φοβάστε τον κορονοϊό” του Τραμπ

«Μπαρούτι» ο Μπάιντεν για το… “μη φοβάστε τον κορονοϊό” του Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ βγήκε με το έτσι θέλω από το νοσοκομείο, πέταξε τη μάσκα του και έστειλε μήνυμα στους Αμερικανούς λίγο μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο: μη φοβάστε τους Αμερικανούς. Με 210.000 θανάτους στις ΗΠΑ, το μήνυμά του εξόργισε τον αντίπαλό του στις εκλογές, Τζο Μπάιντεν.

Το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ ήταν κι αυτή τη φορά βιντεοσκοπημένο. Το ανέβασε στο λογαριασμό του στο twitter λίγο αφού βγήκε από το νοσοκομείο όπου πέρασε τρεις νύχτες λαμβάνοντας θεραπεία κατά του κορονοϊού και φυσικά το είδε και ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Τζο Μπάιντεν.  

Click4more Δεν βάζει μυαλό! Ο Τραμπ παροτρύνει τους πολίτες να… βγουν έξω και να μη φοβούνται τον κορονοϊό (video)

«Είδα το tweet που έκανε, μου το έδειξαν, είπε “μην αφήνετε την πανδημία να κυριαρχεί στη ζωή σας”. Να πάει να το πει αυτό στις 205.000 (σ.σ. λάθος ο απολογισμός του, τον διόρθωσε αργότερα) οικογένειες που έχασαν κάποιον», είπε ο Τζο Μπάιντεν, εμφανώς οργισμένος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Local 10 της Φλόριντα, της πολιτείας όπου συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία του.

Λίγη ώρα αργότερα, μιλώντας στο NBC, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι «ειλικρινά δεν εξεπλάγη» από την ανακοίνωση του Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή ότι μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2, ενώ, ερωτηθείς σχετικά με το προεδρικό βίντεο, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του, καθώς ο ένοικος του Λευκού Οίκου προτρέπει τους Αμερικανούς να «μην ανησυχούν» ενώ «περίπου 210.000 άνθρωποι είναι νεκροί», διορθώνοντας τον απολογισμό στον οποίο αναφέρθηκε νωρίτερα.

Click4more Νέα δημοσκόπηση: Προβάδισμα Μπάιντεν σε κρίσιμες πολιτείες – Που κερδίζει ο Τραμπ

«Ελπίζω κανένας να μην νομίσει πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», επέμεινε ο Μπάιντεν.

Είπε ακόμη πως ήλπιζε ο Τραμπ, αφού «πέρασε αυτό που πέρασε», θα έστελνε το σωστό μήνυμα στους Αμερικανούς, ότι δηλαδή «οι μάσκες είναι σημαντικές» και πρέπει να τηρείται ο κανόνας της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις