Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μπαχτσελί για Ελλάδα: «Ας μην υπολογίζουν στα Rafale – Ξέρουμε πώς να υπογράψουμε με αίμα άλλη μια νίκη»

Μπαχτσελί για Ελλάδα: «Ας μην υπολογίζουν στα Rafale – Ξέρουμε πώς να υπογράψουμε με αίμα άλλη μια νίκη»

 Ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι γνωστό πως αρέσκεται στην ακραία ρητορική, θέλοντας να «θρέψει» τον φανατισμό των ακραίων οπαδών του. Μάλιστα, κάποιες φορές όμως λειτουργεί και ως «λαγός» του προέδρου της Τουρκίας, οπότε τα λεγόμενά του έχουν μια κάποια σημασία.

Σήμερα Τρίτη, 4 Ιανουαρίου 2022, μιλώντας σε βουλευτές και στελέχη του κόμματός του, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί έβαλε και πάλι στο στόχαστρο την Ελλάδα, απειλώντας εμμέσως να την «πνίξει στο αίμα», δείχνοντας παράλληλα και την ενόχληση που επικρατεί στην Άγκυρα από τις εξοπλιστικές και διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας.

«Η κούρσα εξοπλισμών της Ελλάδας, η παραβίαση του νόμου στο Αιγαίο και η εισβολή σε θαλάσσιες περιοχές της δικής μας δικαιοδοσίας είναι αχώνευτο ζήτημα», ανέφερε χαρακτηριστικά με το γνωστό του «τακτ» ο Μπαχτεσλί.

«Το κράτος που αγκαλιάζει το PKK (σσ το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα) και το FETO (σσ την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν) πρέπει να σταματήσει αμέσως να δοκιμάζει την υπομονή μας. Το τέλος όσων υποδαυλίζουν τις διαμάχες στο Αιγαίο είναι η απογοήτευση. Το τέλος των σκληρών τους φιλοδοξιών είναι η ήττα», είπε με στόμφο ο ακροδεξιός ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης.

Και ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί – σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ιστότοπος της Sabah – πρόσθεσε, αναφερόμενος πάντα στην Ελλάδα: «Δεν πρέπει να βασίζονται πολύ στα πολεμικά αεροσκάφη Rafale που αγόρασαν από τη Γαλλία. Κανείς δεν πρέπει να μας κάνει επίδειξη δύναμης. Το Αιγαίο ή θα είναι θάλασσα ειρήνης ή το τουρκικό έθνος ξέρει πώς να υπογράψει άλλη μια νίκη με το αίμα και την ψυχή του. Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στο δίκαιο της καλής γειτονίας όσο υπάρχει ακόμη χρόνος…».

Πηγή: sabah.com.tr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις