Κόσμος

Μπελάδες για τον πρώην μπροστάρη του Τραμπ!

Πριν λίγους μήνες είχε την εποπτεία της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο πλέον έχει... μπλεξίματα με το FBI!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πράκτορες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) κατέσχεσαν έγγραφα και άλλα υλικά από μια κατοικία του Πολ Μάναφορτ —του άλλοτε επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Ντόναλντ Τραμπ σε μια έφοδο που έκαναν στα τέλη Ιουλίου, στο πλαίσιο της έρευνας του ειδικού εισαγγελέα για την πιθανή ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Μάναφορτ, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που ανέφερε πρώτη η εφημερίδα The Washington Post.

Ο Τζέισον Μαλόνι, εκπρόσωπος του Μάναφορτ, επιβεβαίωσε ότι η έφοδος έγινε.

Η έφοδος έγινε απροειδοποίητα πριν από τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου στην κατοικία του Μάναφορτ στο προάστια Αλεξάντρια της Ουάσινγκτον. Η έρευνα και η κατάσχεση των εγγράφων και του υλικού σημειώθηκαν μία ημέρα αφού ο Πολ Μάναφορτ συναντήθηκε με στελέχη του προσωπικού της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Post, η οποία επικαλέστηκε πρόσωπα τα οποία δεν κατονόμασε και τα οποία είναι ενήμερα για την έρευνα.

«Πράκτορες του FBI εξετέλεσαν ένα ένταλμα ερεύνης σε μια από τις οικίες του κ. Μάναφορτ. Ο κ. Μάναφορτ πάντοτε συνεργάστηκε με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και το έπραξε και σε αυτή την περίπτωση», ανέφερε ο Μαλόνι σε μήνυμά του μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το ένταλμα ερεύνης ήταν εξαιρετικά ευρύ και οι πράκτορες του FBI που διεξήγαγαν την έφοδο για λογαριασμό του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μούλερ πήραν μαζί τους διάφορα έγγραφα, ανέφερε η Ουάσινγκτον Ποστ.

Κατά πληροφορίες που δημοσιεύει από τη δική της πλευρά η εφημερίδα The New York Times, ανάμεσα στα έγγραφα που πήραν μαζί τους οι πράκτορες είναι φορολογικές δηλώσεις του Μάναφορτ και έγγραφα που σχετίζονται με τραπεζικούς του λογαριασμούς στο εξωτερικό.

Το FBI και το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής τις πληροφορίες αυτές.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπέντζαμιν Νετανιάχου: Επανέλαβε την αντίθεσή του στο τελευταίο σχέδιο ειρήνευσης του προέδρου Τραμπ για τη Λωρίδα της Γάζας
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει ν΄ αντιμετωπίσει τους ακροδεξιούς υπουργούς του, που έχουν εκνευριστεί από τις παραχωρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας
FILE PHOTO: Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu attends a session at the Knesset, Israel's parliament, before it dissolves ahead of the 2026 Israeli elections, in Jerusalem, July 16, 2026. REUTERS/Ronen Zvulun/File Photo
Νέο βίντεο με τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ ενώ φουντώνουν οι φήμες για το αν βρίσκεται στη ζωή
Η δημοσιοποίηση του βίντεο είναι μια προσπάθεια να διαψευσθούν οι φήμες ότι ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι νεκρός ή βαριά τραυματισμένος - Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το πότε τραβήχτηκε το βίντεο
O Μοτζτάμπα Χαμενεΐ 11