Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπεν Κάρσον – Ο πρώτος Αφροαμερικανός υπουργός του Τραμπ

Μπεν Κάρσον – Ο πρώτος Αφροαμερικανός υπουργός του Τραμπ

Ο Μπεν Κάρσον έγινε ο πρώτος Αφροαμερικανός υπουργός της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ. Μπορεί να απέρριψε το υπουργείο Υγείας γιατί δήλωνε… άπειρος, αλλά δέχτηκε να αναλάβει εκείνο της Οικιστικής και Αστικής Ανάπτυξης.

Ο Αφροαμερικανός Μπεν Κάρσον είναι ο νέος υπουργός Οικιστικής και Αστικής Ανάπτυξης των ΗΠΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε τον 64χρονο νεαυροχειρουργό για τη θέση του υπουργού, παρά το γεγονός ότι εκείνος πριν λίγες εβδομάδες είχε απορρίψει το χαρτοφυλάκιο στο υπουργείο Υγείας με την δικαιολογία ότι δεν έχει την απαιτούμενη πείρα.

O νέος υπουργός είναι πρώην συνυποψήφιος του Τραμπ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών κι ήταν ο μόνος Αφροαμερικανός υποψήφιος. Έχει γίνει γνωστός για την άποψή του ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε από τον Θεό σε επτά ημερολογιακές ημέρες, καθώς και για τη θέση του ότι οι πυραμίδες στην Αίγυπτο είχαν κτιστεί για την αποθήκευση σιτηρών.

“Με τιμά να αποδεχθώ την ευκαιρία να υπηρετήσω τη χώρα μας σαν μέλος της κυβέρνησης Τραμπ”, δήλωσε ο Μπεν Κάρσον, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα μετά τις 20 Ιανουαρίου του 2017, όταν και θα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε