Το Ισραήλ θα συνεχίσει να χτυπά σκληρά το Ιράν, δηλώνει ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε βιντεοσκοπημένη δήλωση που δημοσιεύθηκε λίγο μετά το τέλος του εβραϊκού Σαββάτου (04.04.2026).
«Αφού καταστρέψαμε το 70% της ικανότητάς του να παράγει χάλυβα, ο οποίος χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για τα όπλα που στρέφονται εναντίον μας», λέει ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, «σήμερα επιτεθήκαμε στα πετροχημικά εργοστάσιά του Ιράν».
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
«Αυτά τα δύο πράγματα αποτελούν τη μηχανή παραγωγής χρημάτων τους, η οποία χρηματοδοτεί τον πόλεμο τρομοκρατίας που διεξάγουν εναντίον μας και εναντίον του κόσμου. Θα συνεχίσουμε να τους χτυπάμε, όπως υποσχέθηκα», καταλήγει.
Netanyahu on Iran:
— Clash Report (@clashreport) April 4, 2026
After we destroyed 70% of their steel production capacity, today we attacked their petrochemical plants.
We will continue to crush them. pic.twitter.com/WPlRKsIzwQ
Για 36η μέρα μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με την ανταλλαγή πυρών μεταξύ Ιράν, Ισραήλ και ΗΠΑ να συνεχίζονται δίχως τέλος. Ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του έδωσε νέο τελεσίγραφο 48 ωρών στην Τεχεράνη τονίζοντας ότι «ο χρόνος τελειώνει πριν εξαπολύσει την κόλαση πάνω της». Παράλληλα, αγνοούμενος παραμένει ο Αμερικανός πιλότος του αεροσκάφους F-15 που καταρρίφθηκε στο Ιράν την Παρασκευή (03.04.2026).