Παρασκευή, 24 Μαΐ
22oC Αθήνα

Μπερλουσκόνι: Σάλος για ρατσιστικά σχόλια στην “αυτοκρατορία” του!

Μπερλουσκόνι

Χαμός στην Ιταλία από ρατσιστικό παραλλήρημα εναντίον 23χρονης χορεύτριας, σε κανάλι του ομίλου Μπερλουσκόνι. Εμετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις.

Η επιλογή μιας νεαρής μιγάδας καλλονής ως χορεύτρια σε μια ιστορική και άκρως δημοφιλή εκπομπή της ραδιοτηλεοπτικής αυτοκρατορίας Mediaset του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προκάλεσε χθες ρατσιστικά σχόλια λίγο πριν την έναρξη της νέας τηλεοπτικής σεζόν.

Ο κακός χαμός στον όμιλο του Μπερλουσκόνι

Αντικείμενο της διαμάχης, η άφιξη στα πλατό της σατιρικής εκπομπής “Striscia la notizia”, μιας 23χρονης γυναίκας. Πρόκειται για την Μικαέλα Νεάτσε Σίλβας. Έχει γεννηθεί στη Μόσχα από Ανγκολέζο πατέρα και Αφγανή μητέρα που ζει στην Ιταλία από την ηλικία των 6 ετών.

Στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί χρήστες έσπευσαν να εξάρουν την ομορφιά της. Άλλοι διατύπωσαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι η παραγωγή επέλεξε τελικά πραγματικές χορεύτριες για να πλαισιώνουν την κεντρική παρουσιάστρια. Τα κομπλιμέντα, όμως, σύντομα ακολούθησε μια χιονοστιβάδα ρατσιστικών και ξενοφοβικών σχολίων.

«Είναι η γυναίκα του Ταρζάν;».

«Φέτος, επιλέχθηκε μια μελαχρινή και μουσουλμάνα και με όλα αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο, είναι μια πολύ, πολύ άσχημη επιλογή».

«Ας επιστρέψουμε στις ιταλικές ρίζες και τον επόμενο χρόνο, σας παρακαλώ, δύο Άρειες».

Αυτά ήταν κάποια από τα σχόλια χρηστών του Διαδικτύου…

Μπερλουσκόνι
Η Μικαέλα Νεάτσε Σίλβας / Φωτογραφία από Twitter: @magazineDdonne
Μπερλουσκόνι
Η Μικαέλα Νεάτσε Σίλβας / Φωτογραφία από Twitter: @edoardograssi

Μια πρώην χορεύτρια της εκπομπής, η Αλέσια Μαντσίνι, δήλωσε επίσης ότι λυπάται για την επιλογή των παραγωγών: «Το χρώμα του δέρματος δεν μας διαφοροποιεί. Όμως είναι αλήθεια ότι βρισκόμαστε στην Ιταλία και θα ήταν καλό να τιμάμε την χώρα μας».

Ιταλικά ΜΜΕ εντούτοις υπενθυμίζουν ότι κατά το παρελθόν, η εκπομπή είχε προσλάβει μια Ρωσίδα, δύο Αμερικάνες και τρεις Βραζιλιάνες και ότι κανείς δεν σχολιάζει το ελβετικό διαβατήριο της νυν παρουσιάστριας, Μισέλ Χάνζικερ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις